Η Μαφία της Αθήνας είχε..πλοκάμια μέχρι την Μεσσηνία! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Μαφία της Αθήνας είχε..πλοκάμια μέχρι την Μεσσηνία!

Καίριο χτύπημα στη μαφία της νύχτας κατάφερε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που με μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Αττική εξάρθρωσε δύο από τις πιο οργανωμένες σπείρες εκβιαστών, οι οποίες δραστηριοποιούνταν σε «προστασίες» καταστημάτων, σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών, τοκογλυφία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων, στη Βορειοανατολική Αττική και άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δύο εγκληματικές ομάδες αποτελούνταν συνολικά από τουλάχιστον 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και παλιοί γνώριμοι των Αρχών από τη δράση τους στον υπόκοσμο.
Με συντονισμένες επιχειρήσεις, οι αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα στη Νέα Μάκρη, στο Γέρακα, στον Κολωνό και σε άλλες περιοχές 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά στελέχη των ομάδων, ενώ άλλοι πέντε αναζητούνται και συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση.
Οι αστυνομικές έρευνες διήρκεσαν αρκετούς μήνες, με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και ατόμων, συλλογή στοιχείων και καταγραφή με κάμερες μελών των δύο συμμοριών, από την οποία προκύπτει πλούσιο οπτικό υλικό κατά τη διάρκεια των παράνομων δραστηριοτήτων τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε εκτός των άλλων ότι οι «νονοί» πουλούσαν «προστασία» σε 70 καταστήματα, όπως νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες της Αττικής, εισπράττοντας από 100 έως 1000 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα το κατάστημα και την τοποθεσία του.
Τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων ενέχονται και σε άλλες πράξεις, με κυριότερες την εκβιαστική είσπραξη επιταγών, την παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, τη διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, τη διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφίες, παράνομα παίγνια, καθώς και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Από τους κατηγορούμενους, 10 είναι μέλη της μιας ομάδας και 10 της άλλης, που όμως είχαν διασυνδέσεις και συνεργασία μεταξύ τους.
Στην πρώτη ομάδα ως αρχηγικά στελέχη φέρονται ένας 36χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Τούρκος», ο οποίος έχει συλληφθεί άλλες δύο φορές, το 2007 και το 2009 στην Αθήνα και στη Θήβα αντίστοιχα, για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών στην περιοχή της Παραλίας και εισπράξεις επιταγών με εκβιαστικό τρόπο, ο 52χρονος θείος του και ένας 27χρονος ανιψιός του.
Στη δεύτερη συμμορία ως αρχηγός φέρεται ένας 46χρονος που έχει απασχολήσει την Αστυνομία για συμμετοχή σε ομάδες εκβιαστών μαζί με τον αδελφό του, ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί στην απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Νικολαϊδη και της φίλης του Σ. Καλαθάκη, το 1997, ενώ ως άμεσοι συνεργάτες του φέρονται ένας θηριώδης μπράβος 29 ετών, επίσης γνωστός στις αρχές και ένας 32χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages