Λεφτά ξανά για τα κόμματα υπάρχουν, για τους Έλληνες ΟΧΙ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Λεφτά ξανά για τα κόμματα υπάρχουν, για τους Έλληνες ΟΧΙ!

Τους όρους, τις προϋποθέσεις και το χρόνο προβολής των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, καθορίζουν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις τους οι υπουργοί Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης και Επικρατείας Αντώνης Αργυρός.
Επίσης, ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες σχετικά με τις εμφανίσεις στα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων των κομμάτων ή των συνασπισμών, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ουσιαστικά πρόκειται για την αποτύπωση των αποφάσεων που έλαβε πριν τρεις ημέρες η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, υπό την προεδρία του κ. Μανιτάκη.
Επιπλέον, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, κατανέμεται στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα το υπολειπόμενο 40% της εκλογικής χρηματοδότησης για την διενέργεια των εκλογών της 6ης Μαΐου, το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 4.148.000 ευρώ, βάση του ν.3023/2002.
Ειδικότερα, η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση να μεταδώσει σε εθνικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίκτυο μία συνέντευξη διάρκειας 45 λεπτών του αρχηγού κάθε κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων.
Η δημόσια τηλεόραση έχει επίσης την υποχρέωση να μεταδώσει σε εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο, κατά τη μεσημβρινή ζώνη, μία συνέντευξη Τύπου, με καθέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς, διάρκειας μίας ώρας. Τις συνεντεύξεις αυτές έχουν την υποχρέωση να μεταδώσουν την ίδια ημέρα απευθείας ή μαγνητοσκοπημένες οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί.
Ακόμη, η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση να καλύψει μία προεκλογική συγκέντρωση ή προεκλογική πολιτική εκδήλωση των κομμάτων, την οποία θα επιλέξουν τα ίδια.
Ο χρόνος που διατίθεται για τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων των κομμάτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, καθώς και στους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 20% του ημερήσιου χρόνου μετάδοσης ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο συνολικός χρόνος για τη μετάδοση μηνυμάτων των πολιτικών κομμάτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας αντιστοιχεί στο ποσό των 6.000.000 ευρώ και στους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου αντιστοιχεί στο ποσό των 250.000 ευρώ.
Από το ποσό αυτό, ο συνολικός χρόνος για τη μετάδοση μηνυμάτων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή που διαλύθηκε και στην Ευρωβουλή και συμμετέχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δηλαδή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Λ.Σ. Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι - Πράσινοι, ΛΑΟΣ, στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας αντιστοιχεί, σύμφωνα με το ποσοστό που συνολικά έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές (86,80%), στο ποσό των 5.408.099 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 591.900 ευρώ θα κατανεμηθεί στα μη εκπροσωπούμενα στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κόμματα με άλλη υπουργική απόφαση.
Έτσι, η κατανομή του χρόνου γίνεται αναλογικά με την εκλογική δύναμη των κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και είναι η εξής:
Στη Ν.Δ. ποσοστό 19,574 %, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 17,425 %, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ 13,686 %, στους Ανεξάρτητους Έλληνες 11,007 %, στο Κ.Κ.Ε. 8,806%, στο Λ.Σ. Χρυσή Αυγή ποσοστό 7,238 %, στη Δημοκρατική Αριστερά 6,345%, στους Οικολόγους− Πράσινους 3,043 % και στο ΛΑ.Ο.Σ 3,011 %.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages