Στεγαστικά 50 χρόνων και τέλος για τις πιστωτικές κάρτες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Στεγαστικά 50 χρόνων και τέλος για τις πιστωτικές κάρτες

Στην εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα όλο και περισσότεροι είναι οι δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους μετά τη δραματική μείωση που υπέστησαν στα εισοδήματα τους λόγω των μέτρων λιτότητας.
Ας μην ξεχνάμε ότι συνεχή είναι τα οικονομικά στατιστικά στοιχεία που δείχνουν το ποσοστό των "κόκκινων" δανείων παντός τύπου να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ !
Ενδεικτικά:...σήμερα, ανάλογα με την τράπεζα, τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια ξεπερνούν το 10% του συνόλου, ενώ στα καταναλωτικά και στις πιστωτικές κάρτες οι επισφάλειες υπερβαίνουν το 25%.
Έτσι ,λοιπόν ,οι τράπεζες σχεδιάζουν ριζικές αλλαγές σε δάνεια, κάρτες και καταθέσεις ενώ αμέσως μόλις «σταθεροποιηθούν» οι πολιτικές εξελίξεις προγραμματίζεται να βγουν στην αγορά νέα προϊόντα, κυρίως δάνεια, τα οποία θα διατεθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καλπάζουσα υπερχρέωση.
Στη λογική αυτή τα δάνεια «νέας γενιάς» περιλαμβάνουν , μεγαλύτερη διάρκεια, έως και 50 χρόνια, δυνατότητα αποπληρωμής μόνο τόκων, δυνατότητα παράλειψης δόσεων καθώς και σειρά άλλων διευκολύνσεων.
Στο «μέτωπο» τώρα των καρτών και των καταναλωτικών δανείων ήδη οι τράπεζες αρνούνται την έκδοση πιστωτικών καρτών ακόμα και σε πελάτες τους με μόνιμη δουλειά και σταθερό εισόδημα.
Ακόμα, όμως, και στις περιπτώσεις που εγκρίνεται σχετική αίτηση ,το πιστωτικό όριο δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ όταν στο παρελθόν τα όρια άγγιζαν τα 3.000, 5.000 ή ακόμα και 10.000 ευρώ.
Εκτός αυτού, μεγάλο πρόβλημα έχουν και οι ήδη υπάρχουσες κάρτες αφού η μείωση του πιστωτικού ορίου, ακόμα και στο μισό, είναι πολύ συχνό φαινόμενο που πρακτικά μειώνει τη δυνατότητα δανεισμού των νοικοκυριών.
Στο ίδιο «μοτίβο» και ο τζίρος του πλαστικού χρήματος που καταγράφει μείωση της τάξης του 30% σε ετήσια βάση αφού πλέον λόγω και της ανασφάλειας που επικρατεί δεν ξοδεύονται από τους κατόχους των καρτών τόσα πολλά χρήματα ενώ πάρα πολλές είναι και οι κάρτες που έχουν χτυπήσει «κόκκινο» φτάνοντας στο όριο τους και είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν ακόμα και αν το επιθυμούν οι κάτοχοι τους.
Έγκριση, όμως, δεν παίρνουν ούτε τα καταναλωτικά δάνεια ακόμα και αυτά που προορίζονται για αναχρηματοδοτήσεις οφειλών της τάξης των 10.000 - 15.000 ευρώ, αν δεν υπάρχει η απαραίτητη πλέον προϋπόθεση της ύπαρξης κάποιου περιουσιακού στοιχείου για προσημείωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages