Σκουπίδια: Αναζητεί χώρο για οριστική λύση η Καλαμάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Σκουπίδια: Αναζητεί χώρο για οριστική λύση η Καλαμάτα

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας κυριάρχησε σε μία ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην προχθεσινή, η αφορμή δόθηκε από τη συζήτηση της μίσθωσης έκτασης για τη διαχείριση του προβλήματος.
Μιλώντας ο δήμαρχος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις εναλλακτικές προτάσεις για την προσωρινή αντιμετώπιση, μέχρι να προκύψει οριστική λύση με το διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πρόταση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη για παράδοση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες των απαραίτητων μηχανημάτων, αυτή της εταιρείας «Ηλέκτωρ» και εκείνη του ΤΕΙ Κρήτης.
Ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή προκρίνει την τελευταία ως την προσφορότερη λύση, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η μίσθωση έκτασης. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι είναι απαραίτητο να βρεθούν παραπάνω από ένας χώροι - οικόπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για την πειραματική λειτουργία.
Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Χριστόπουλος είπε ότι, αν και υπάρχουν πολλά κενά στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος, και κυρίως αυτό της έλλειψης συνολικού σχεδιασμού, η παράταξή του θα συμβάλει όπως μπορεί στην επίλυσή του.
Ο εκπρόσωπος της «Πρωτοπορίας», Ι. Γκλεγκλές, έκανε κι αυτός αναφορά με τη σειρά του στις αδιέξοδες πολιτικές της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε να βρεθεί, επιτέλους, μια βιώσιμη λύση, αφού η πόλη δεν μπορεί να βρίσκει συνεχώς μπροστά της το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο εκπρόσωπός της Κ. Μιχαλόπουλος υποστήριξε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη στο γεγονός ότι το θέμα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων παραχωρείται στους ιδιώτες και πρότεινε αυτό να γίνει μέσα από ένα δημόσιο φορέα. palo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages