Απεντάχθησαν 397 έργα σε Δήμους και Νομαρχίες της Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Απεντάχθησαν 397 έργα σε Δήμους και Νομαρχίες της Πελοποννήσου

«Λόγος κενός» φαίνεται ότι είναι η πολυσυζητημένη ανάπτυξη και στην περίπτωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι αυτό, παρά το ότι η προώθησή της είναι μια από τις βασικές ευθύνες των ίδιων των (καλλικρατικών σήμερα, καποδιστριακών (πριν από το2010) δήμων και των περιφερειών (νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων πριν από τον «Καλλικράτη»).
«Λόγος κενός», καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, σχεδόν δύο στα τρία έργα που απεντάχθησαν ως ανενεργά (δηλαδή, έργα που είτε δεν ξεκίνησαν ποτέ είτε ξεκίνησαν και σταμάτησαν με βασική ευθύνη των δημάρχων και των νομαρχών) από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αφορούν άμεσα ή έμμεσα τους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα από τα 8.937 ανενεργά έργα που απεντάχθηκαν τα περίπου 5.500 έργα (για την ακρίβεια 5409 ή ποσοστό 60,5%) αφορούν καποδιστριακούς δήμους και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις (σ.σ.: πρόκειται για έργα προ του 2010).
Στην απένταξη των έργων, προχώρησε με απόφασή του (ΑΔΑ: Β499Φ-5Φ9) ο ίδιος ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, και μάλιστα 3 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Κουκολιάς, προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων ΥΠΑΝ, κατά τη διάρκεια πρόσφατης ημερίδας της ΕΕΤΑΑ, με θέμα «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2012-2015. Προγραμματικό Πλαίσιο», με την «εγκύκλιο που πονάει», όπως την χαρακτήρισε, «συνολικά, τα έργα που αποτάσσονται είναι προϋπολογισμού 17 δισ. ευρώ, εκ των οποίων είχαν πληρωθεί τα 10,4 δισ. ευρώ· τα υπόλοιπα δεν τα ήξερε κανένας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages