Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Οιχαλία ο Προϋπολογισμός - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Οιχαλία ο Προϋπολογισμός

Κατά πλειοψηφία και με ευθείες βολές κατά του δημάρχου, των αντιδημάρχων και, γενικότερα, της δημοτικής Αρχής, από δημοτικούς συμβούλους, εγκρίθηκε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Οιχαλίας ο Προϋπολογισμός του 2012. Πάντως, δεν επιβεβαιώθηκε η αίσθηση που προϋπήρχε της συνεδρίασης, ότι δηλαδή σε αυτή θα γινόταν «χαμός» και μπορεί και να μην «περνούσε» ο Προϋπολογισμός και αυτό επετεύχθη μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες και συζητήσεις στελεχών της δημοτικής Αρχής με δημοτικούς συμβούλους που φέρονταν να είναι προβληματισμένοι ή διαφαινόταν πως ίσως δεν θα τον υπερψηφίσουν.
«Διαρροές» σημειώθηκαν και σε αυτή την κρίσιμη ψηφοφορία και από συμβούλους που έχουν εκλεγεί τόσο με τη Συμπολίτευση όσο και με την Αντιπολίτευση. Δεκατέσσερις σύμβουλοι ψήφισαν θετικά (13 της Συμπολίτευσης και ο Αριστόδημος Καρμπαλιώτης της Αντιπολίτευσης), 11 αρνητικά (9 της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας και οι Χρυσούλα Ταραντσοπούλου – Βλάχου και Ηλίας Σταυρόπουλος της Συμπολίτευσης) και «Παρών» ο Γιάννης Παπαδόπουλος της μείζονος μειοψηφίας.
Ο Προϋπολογισμός ανέρχεται σε 14.693.004,13 ευρώ. Τα έσοδα του 2011 ήταν: διαμορφωθέντα 15.657.887,01 ευρώ, βεβαιωθέντα 9.300.105,59 ευρώ, ενώ στις δαπάνες (του 2011): διαμορφωθέντα 15.333.668,33 ευρώ και ενταλθέντα 6.620.017,36 ευρώ. Ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης σημείωσε πως, «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, σε μια πολιτική κρίση η οποία επηρεάζει και την τοπική αυτοδιοίκηση. Πέρασε ένας χρόνος ισοπεδωτικής, οριζόντιας σχεδόν και πάντα άδικης υπεφορολόγησης και περικοπής των εισοδημάτων των εργαζομένων» και αφού πρόσθεσε πως «ο Καλλικράτης βάλτωσε και στην εφαρμογή του απέτυχε», ανέφερε ότι η κατάσταση των οικονομικών των ΟΤΑ είναι τραγική, με τις περικοπές των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ και είπε πως μεταβιβάστηκαν στους ΟΤΑ αρμοδιότητες χωρίς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages