Άτακτη υποχώρηση εταιριών σε περίπτωση εξόδου από το Ευρώ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Άτακτη υποχώρηση εταιριών σε περίπτωση εξόδου από το Ευρώ

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη «φυγή» πολλών εταιρειών που έχουν υποκαταστήματα τους στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε με βεβαιότητα στην ύφεση της αγοράς. Αναφορά μάλιστα κάνει στην βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Dixons που έχει 100 καταστημάτα της σε όλη την Ελλάδα .

Όπως αναφέρει στο Reuters ο επικεφαλής της εταιρείας, «ο σχεδιασμός μπορεί να φανεί ως κινδυνολογία, αλλά είναι καλό να είναι κανείς προετοιμασμένος». Η Dixons είναι η νούμερο 2 ευρωπαϊκή εταιρεία στην εμπορία ηλεκτρονικών ειδών και στη χώρα μας συνεργάζεται με την εταιρεία «Κωτσόβολος».
Ο Διευθυντής της εταιρεία Dixons, James, λέει ότι η εταιρεία έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης να κλείσει το προσεχές χρονικό διάστημα τα 69 καταστήματα που της ανήκουν εξ' ολοκλήρου και τα 29 που λειτουργούν με franchise, για να προστατευτεί από την απειλή οποιασδήποτε πολιτικής αναταραχής και να προετοιμαστεί για τη μετάβαση στη νέα δραχμή.
Η εταιρεία Diageo επίσης, σύμφωνα με το Reuters, πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συσκέψεις με στόχο την μείωση της έκθεσή της στην Ελλάδα, την προστασία των υπόλοιπων πωλήσεων με την ενίσχυση του δικού της δικτύου διανομής, τη διακοπή προμηθειών σε μερικά μικρά μπαρ και την εστίαση σε μεγάλα ξενοδοχεία και κλαμπ. Η Diageo είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας αλκοολούχων ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το στέλεχος της KPMG Roger Bayly, μιλώντας στο Reuters λέει ότι «οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι φαρμακευτικοί όμιλοι, θα δουν τις μεγαλύτερες άμεσες συνέπειες από μία πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, και η BMW λέει ότι είναι ήδη προετοιμασμένη για το χειρότερο, βλέποντας μόλις το ένα τέταρτο των αντιπροσώπων της να μην πηγαίνουν καλά και το ετήσιο κέρδος από την Ελλάδα να έχει μειωθεί περισσότερο από 75%. Επίσης, και η εταιρεία Vodafone είναι έτοιμη για άτακτη αποχώρηση, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages