Φεβρουάριο διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του 79χρονου στη Σπηλιά Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Φεβρουάριο διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του 79χρονου στη Σπηλιά Τριφυλίας


 Νέα διακοπή για τις 18 Φεβρουαρίου πήρε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η υπόθεση της δολοφονίας του 79χρονου Θεόδωρου Δημητρακόπουλου το Μάιο του 2011 στο χωριό Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας, με κατηγορούμενο έναν 46χρονο αλλοδαπό.

Το Φεβρουάριο του 2015 είχε συλληφθεί ένας 32χρονος Αλβανός για το φόνο μιας γυναίκας στη Νάξο και, όπως προέκυψε, ήταν υπεύθυνος και για τη δολοφονία του 79χρονου στη Σπηλιά. Το Σεπτέμβριο συνελήφθη ως συνεργός του κι ένας 46χρονος Αλβανός στη Φαρακλάδα Μεσσηνίας, ο οποίος και δικάζεται τώρα, όμως αρνείται τη συμμετοχή του στην πράξη.
Η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται στις αρχές Δεκεμβρίου και είχε διακοπεί, προκειμένου να συνεχισθεί χθες με τη μαρτυρία ενός αλλοδαπού. Όμως, χθες η δίκη διεκόπη και αναμένεται να συνεχισθεί το Φεβρουάριο.
Τον γρονθοκόπησαν μέχρι θανάτου
Το Μάιο του 2011 οι κάτοικοι του χωριού Σπηλιά ανησύχησαν επειδή είχαν να δουν περίπου δύο μέρες τον 79χρονο και ψάχνοντας την περιοχή, τον βρήκαν νεκρό σε αγρόκτημα, δίπλα από αγροτόσπιτο που είχε αγοράσει.
Οι κάτοικοι είχαν αναφέρει ότι το τελευταίο βράδυ που τον είδαν ο 79χρονος είχε πάει στο καφενείο του χωριού, όπου είχε έντονη λογομαχία, για οικονομικές διαφορές, με αλλοδαπό, χωρίς όμως να πάρει διαστάσεις το επεισόδιο με παρέμβαση του ιερέα.
Δύο ημέρες μετά, αφού δεν τον είχαν δει, οι συγχωριανοί του παρατήρησαν ότι δεν είχε μετακινήσει καθόλου το αυτοκίνητό του, ενώ η πόρτα και το παράθυρο του σπιτιού του που διέμενε ήταν ανοιχτά. Διαπιστώθηκε δε πως όλο το σπίτι ήταν άνω-κάτω με πεταμένα πράγματα παντού και ειδοποιήθηκαν Αστυνομία και συγγενείς του 79χρονου.
Ξεκίνησαν έρευνες στο σημείο, αλλά και έξω από το χωριό, όπου διατηρούσε σπίτι σε χωράφι, στο οποίο και διέμεναν αλλοδαποί. Εκεί, σε παρακείμενο αγρόκτημα, κάτοικος της περιοχής βρήκε το άψυχο κορμί του μέσα στα χορτάρια.
Η ιατροδικαστική έρευνα είχε δείξει ότι ο άτυχος 79χρονος είχε γρονθοκοπηθεί μέχρι θανάτου.
Κατηγορούμενοι
Το Φεβρουάριο του 2015 συνελήφθη στην Αθήνα 32χρονος Αλβανός, ο οποίος ομολόγησε τρεις ανθρωποκτονίες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του 79χρονου στη Σπηλιά Τριφυλίας. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο 32χρονος διανυκτέρευε λαθραία στο οίκημα όπου ο 79χρονος φιλοξενούσε τους εργάτες που δούλευαν για λογαριασμό του. Όταν του ζήτησε να εγκαταλείψει το σπίτι, ο αλλοδαπός τον γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου.
Το 2020, από την ανακρίτρια Κυπαρισσίας, εκδόθηκε ένταλμα για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του 79χρονου και για τον 46χρονο Αλβανό, ο οποίος εντοπίσθηκε το Σεπτέμβριο στη Φαρακλάδα Μεσσηνίας και συνελήφθη.
Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού κάθεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και ληστείας κατά συναυτουργία. Ο δε 46χρονος αρνείται πως έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, ενώ από το δικαστήριο έγινε άρση της κράτησής του και επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.   Βίκυ Βετουλάκη 'Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages