Τριφυλία: ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ για τους παραγωγούς το υψηλό κόστος καλλιέργειας στα θερμοκήπια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Τριφυλία: ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ για τους παραγωγούς το υψηλό κόστος καλλιέργειας στα θερμοκήπια


 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα καλλιεργητική περίοδος στα θερμοκήπια της Τριφυλίας. «Η κυριότερη καλλιέργεια και για φέτος είναι της ντομάτας που τελικά δεν μειώθηκε πολύ και αναμένεται να καλύψει έκταση 1.200 στρεμμάτων», εξηγεί μιλώντας στην «ΥΧ» ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος προσθέτει, «αντίθετα με την ντομάτα, υπάρχει μία αύξηση της καλλιέργειας του αγγουριού, που θα αγγίξει περίπου τα 1.000 στρέμματα. Ακολουθεί η καλλιέργεια της πιπεριάς με 200 στρέμματα, του φασολιού με 150 και της μελιτζάνας με 90 στρέμματα. Τα φυλλώδη λαχανικά φθάνουν τα 60-70». Στην Τριφυλία καλλιεργούνται 2.900 στρέμματα στα θερμοκήπια.

Σχετικά με το κόστος καλλιέργειας, ο κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνει ότι «φέτος είναι πολύ αυξημένο λόγω της ανόδου της τιμής των λιπασμάτων, που κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 40% έως 50%. Το ίδιο συμβαίνει με τα κύρια φυτοπροστατευτικά, τα οποία έχουν ακριβύνει».

Όλες αυτές οι αυξήσεις έχουν δημιουργήσει ένα μούδιασμα στους παραγωγούς. «Εάν προστεθεί και η αύξηση του κόστους της ενέργειας, δημιουργούνται νέα δεδομένα και, φυσικά, ανησυχία στους παραγωγούς, αφού υπάρχει πρόβλημα με τους ανταγωνιστές», σημειώνει ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ.

Ο ίδιος καταλήγει, λέγοντας ότι «πρέπει, πάντως, να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα με τα Σχέδια Βελτίωσης πήγε πάρα πολύ καλά και θα έχουμε νέα θερμοκήπια. Όμως, για να συνεχίσουμε να έχουμε ανάπτυξη, πρέπει να προσεγγίσουμε τα προβλήματα του κλάδου με μεγάλη προσοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages