ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Στάθη Αναστασόπουλου, με τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους των τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται, κατ’ αρχήν, με τη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ επιπλέον, συζητήθηκαν διεξοδικά τα εγγειοβελτιωτικά έργα ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς επίσης και τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται, κατά τη λειτουργία τους. 
Συζητήθηκαν επίσης θέματα ώριμων μελετητικά έργων, υπό σχεδιασμό ή υπό κατασκευή διαφόρων κατηγοριών αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά, φράγματα, λιμνοδεξαμενές, αναδασμοί κλπ. Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τις υπηρεσίες να εντείνουν τις προσπάθειες αξιοποίησης όλων των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) του Υπουργείου, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του γεωργικού τομέα και κατ΄επέκταση την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος. 
Επίσης ζήτησε σχετικό υπόμνημα από τις υπηρεσίες με έμφαση σε σημαντικά ζητήματα, προκειμένου να τεθεί υπόψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιου Λιβανού, σε προγραμματισμένη συνάντηση την προσεχή Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Θέμα: «Αυτοψία σε καλλιέργειες πατάτας» Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από τη Δ/ντρια ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Γεωργακοπούλου, επισκέφθηκε στην περιοχή Μπουρνιά και Μπούκα Μεσσήνης, κυρίως καλλιέργειες πατάτας, προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανές ζημιές από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Προς το παρόν δεν διαπιστώθηκαν ζητήματα παγετού, επειδή όμως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη οι παραγωγοί παραμένουν σε επιφυλακή και βρίσκονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και το ΓΟΕΒ, ενώ δήλωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την επάρκεια νερού προς παγοπροστασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages