ΣΩΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ σύμφωνα με το Συνδικάτου Επισιτισμού και τουρισμού Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΣΩΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ σύμφωνα με το Συνδικάτου Επισιτισμού και τουρισμού Μεσσηνίας




ΣΟΒΑΡΑ αλλά κυρίως συσσωρευμένα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό. Τα συσσωρευμένα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των εργαζομένων έθιξε η Πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού και τουρισμού Μεσσηνίας στον ΙΩΑΝΝΗ Μποζίκα στον ραδιοσταθμό ΠΑΛΜΟΣ 90,5. 

Από πέρσι πάντως υπάρχει συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό με τα σωματεία ανά την Ελλάδα να κάνουν παρόμοιες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Η παρουσία των εργαζομένων στον κλάδο που έχει υποστεί μεγάλες και σοβαρές συνέπειες από την υγειονομική κρίση, έγινε με την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας του covid-19.

Η Πρόεδρος του συνδικάτου κ. Χρύσα Καντουτσή εκτός από θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίες αλλά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στάθηκε περισσότερο στην δυνατότητα συνδικαλισμού των μελών τους καθώς με αφορμή το νέο ξεκίνημα το φθινόπωρο ου 2021 έχουν καταγραφεί σωρεία παραπόνων σε χώρους εργασίας, ενώ επέμεινε στην απουσία ενδιαφέροντος από θεσμικούς φορείς προκειμένου να τηρηθεί τόσο η νομοθεσία όσο και η ισονομία στον κλάδο. Ακόμα τόνισε ότι σαν να μην έφτανε αυτό ο Ν. 4690/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 13.6.2020,όχι μόνο δεν προβλέπει λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία και η απόφαση των εργοδοτών να μη λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά βάζουν όλους μας μπροστά σε νέα αδιέξοδα από τώρα μέχρι και τον επόμενο χειμώνα.

KYPARISSIA TV VIDEOhttps://youtu.be/fymDztGAL3g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages