ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο


Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε -και χθες- η παρουσία του υπό κυπριακή σημαία ερευνητικού σκάφους “SW Cook” που βρίσκεται στο Ιόνιο και φέρεται να εκτελεί σεισμικές έρευνες στο Τεμάχιο 10 της ελληνικής ΑΟΖ (οριοθετημένη μετά την σχετική συμφωνία Ελλάδος-Ιταλίας), που ανήκει στα Ελληνικά Πετρέλαια. 
Το ερευνητικό σκάφος από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μαραθόπολης. Πάντως, περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν ζητήσει ενημέρωση από το ΥΠΕΝ και τα ΕΛΠΕ για τις σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Μάλιστα, σε κοινή επιστολή τους αναφέρουν: «Με έκπληξη και ανησυχία ενημερωθήκαμε για την παρουσία ερευνητικού σκάφους που διεξάγει σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, σε σημεία εντός της περιοχής “οικόπεδο 10”, που έχει παραχωρηθεί στα ΕΛΠΕ για εκμετάλλευση. 
Σήμερα αποστείλαμε επιστολή από κοινού με την WWF Ελλάς στην εταιρεία καλώντας τη να μας ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή, με δεδομένο ότι δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε ένα τόσο εύθραυστο οικοσύστημα, που προστατεύεται με Προεδρικό Διάταγμα από το 2018». Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επικαλούνται τη NAVTEX “ZCZC PA77”, σύμφωνα με την οποία το ειδικό ερευνητικό σκάφος “SW Cook” φαίνεται να διενεργεί σεισμική έρευνα στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου, ανοιχτά της προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής «Κόλπος Κυπαρισσίας», σε σημεία εντός της περιοχής «Οικόπεδο 10 – Κυπαρισσιακός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages