ΒΙΟΚΑ Κυπαρισσίας – Αυτοψία ΦΟΔΣΑ για την μεταφορά των σκουπιδιών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΒΙΟΚΑ Κυπαρισσίας – Αυτοψία ΦΟΔΣΑ για την μεταφορά των σκουπιδιών


ΤΗΝ Τετάρτη 26 Ιανουαρίου έγινε αυτοψία στον χώρο 
που έχει προταθεί από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στον χώρο του βιολογικού καθαρισμού στη Γιαννίτσαινα Κυπαρισσίας. Η αυτοψία έγινε από τον κ. Αγγελόπουλο, διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Ασημακόπουλου. Ήταν παρόντες επίσης, ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γ. Σαμπαζιώτης, η επικεφαλής της παράταξης “Τριφυλία Πρωταγωνίστρια” κα. Χ. Παναγιωτοπουλου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας κα. Σ. Τουρκολιά, κάτοικοι της περιοχής, κ.α.

Φορείς και κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν τους λόγους που διαφωνούν στη δημιουργία ΣΜΑ στο συγκεκριμένο σημείο, με τους κάτοικους να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και δεν θα αφήσουν μάλιστα να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που έχουν παραχωρήσει για τη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ. Μάλιστα, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας κα. Σ. Τουρκολιά τόνισε πως στην περιοχή ήδη “πέφτουν” σκουπίδια και πως αν θα γίνει ο ΣΜΑ η επιβάρυνση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη!

Όπως έγινε γνωστό στη συζήτηση που ακολούθησε, από τη λειτουργία του ΣΜΑ θα υπάρξουν στραγγίδια τα οποία θα μεταφέρονται σε ΧΥΤΑ. Επιπλέον, για να παραχωρηθεί ο χώρος στο ΦΟΔΣΑ θα πρέπει να υπάρχει και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, από τους συνολικά 15 ΣΜΑ που έχουν σχεδιαστεί στην Πελοπόννησο οι 10 ΣΜΑ θα γίνουν σε δασικό χώρο, ενώ θα είναι ενεργειακά αυτόνομοι, καθώς έχουν προβλεφθεί και σχεδιαστεί φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages