ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για τις νέες αντικειμενικές αξίες στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για τις νέες αντικειμενικές αξίες στην Τριφυλία


Των Δημήτρη Δριμή και Ιωάννη Παρασκευόπουλου 
Ολιγωρία και ανευθυνότητα χαρακτηρίζει τη στάση της δημοτικής αρχής Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων στη φάση προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών. 
Ανευθυνότητα και εισπρακτική λογική χαρακτηρίζει τη στάση τους στο θέμα της εφαρμογής των αυξημένων αντικειμενικών αξιών. Με αίσθημα ευθύνης έναντι των δημοτών και του δήμου καταθέσαμε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο.
 Την πρότασής μας ψήφισαν οι παρατάξεις Δριμή, Κατσίβελα, Κουκούμη και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Αλευράς και Κοροβίλας (εννέα ψήφοι συνολικά). Υπέρ της άμεσης εφαρμογής των νέων αυξημένων αντικειμενικών αξιών ψήφισαν οι παρατάξεις Λεβεντάκη, Παναγιωτοπούλου, Μπακούρου (10 ψήφοι συνολικά). Λευκό ψήφισε η παράταξη Τσίγκανου (2 ψήφοι). Παραθέτουμε μέρος της πρότασή μας:
 «Η απόφαση του υπουργείου οικονομικών για τις νέες αντικειμενικές δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο (ΦΕΚ 2375/Β/07-06-2021). Στην απόφασή του ο υπουργός έλαβε υπόψη: “Τα πολεοδομικά στοιχεία που υπεβλήθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων για τις περιοχές αρμοδιότητάς τους και τη γνώμη των αρμόδιων Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 261 του Ν. 3852/2010 (Α` 87), για τις αξίες των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.». 
Τα ερωτήματα είναι εύλογα: Υπήρξαν και ποιες είναι οι προτάσεις του δήμου προς το υπουργείο; Γιατί δεν φέρατε το θέμα του ύψους των αντικειμενικών αξιών έγκαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί επείγεστε να εισπράξετε με τις νέες αυξημένες αντικειμενικές, αντί να υπερασπιστείτε τα χρήματα των δημοτών; Προτείνουμε, και ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική, τα παρακάτω: Αναστολή εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών για (5) μήνες. Σε αυτό το διάστημα ο δήμος συνεχίζει να χρεώνει τα ακίνητα με τις τιμές που ίσχυαν πριν τις νέες αυξήσεις. Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία και των προέδρων των κοινοτήτων. Διαμόρφωση πρότασης προς το υπουργείο οικονομικών, που να ανταποκρίνεται στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα και να μην επιβαρύνει υπέρμετρα την ακίνητη ιδιοκτησία των δημοτών μας. Πρότασή μας, τέλος, είναι να υπάρξει διαβούλευση με το αρμόδιο υπουργείο για οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 100 ευρώ το τ.μ. σε όλους τους οικισμούς». Υ.Γ. Άλλο ένα ατόπημα του προέδρου. Αρνήθηκε αρχικά να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση που καταθέσαμε. Χρειάστηκε ένταση και «μάχη» για το αυτονόητο! Τα σχόλια δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages