Απορίες και ερωτήματα κατοίκων και επαγγελματιών της Κυπαρισσίας για το Open Mall - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Απορίες και ερωτήματα κατοίκων και επαγγελματιών της Κυπαρισσίας για το Open Mall




Δίχως ενημέρωση και μέριμνα για πρόσβαση σε καταστήματα & επιχειρήσεις
Δεύτερη μέρα εντατικών εργασιών χθες στην κεντρική αγορά Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ανάπλαση οδών και πεζοδρομίων (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)», χωρίς ωστόσο να έχει παρασχεθεί ενημέρωση και δίχως να έχει ληφθεί μέριμνα για την πρόσβαση σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην περιοχή της παρέμβασης, όπως σημειώνουν κάτοικοι και επαγγελματίες.
Μάλιστα, ήδη προκαλούνται απορίες και ερωτήματα σε κατοίκους και επαγγελματίες για τις εργασίες που εκτελούνται σχετικά με το έργο, το χρονοδιάγραμμα και, κυρίως, το πώς θα μπορέσουν να λειτουργούν καταστήματα κι επιχειρήσεις ενόσω αυτές διαρκούν.
Χθες, πάντως, σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε τμήματα των οδών Ν. Καλαντζάκου, Αλεξοπούλου και Χριστιανουπόλεως, όπου εκτελούνταν εργασίες, η πρόσβαση ήταν από αδύνατη έως εξαιρετικά δύσκολη, με τις συνθήκες να είναι αποτρεπτικές για την προσέγγισή τους από τον κόσμο. Προφανέστατα, αφού εκτελούνται εργασίες, ισχύουν μέτρα διακοπής της κυκλοφορίας αλλά και μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος, δε θα είναι εφικτή καθόλου ή έστω εύκολη η πρόσβαση σε καταστήματα και επιχειρήσεις. 
Κάτοικοι κι επαγγελματίες, ωστόσο, σημειώνουν ότι δε γνωρίζουν διότι δεν έχουν ενημερωθεί από κανέναν για το χρονικό διάστημα ιδιότυπου αποκλεισμού της περιοχής, ενώ αγνοούν εάν έχει ληφθεί, και εάν ναι ποια, μέριμνα για την πρόσβαση σε καταστήματα και επιχειρήσεις στις οδούς που εκτελούνται και θα εκτελεστούν εργασίες. Δίχως διάθεση γκρίνιας ή μουρμούρας, σημείωναν πως καλό είναι να γίνονται έργα, τα οποία εύχονται να είναι για το καλύτερο. 
Μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, στο μεσοδιάστημα, αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και την ταλαιπωρία και αφού θα είναι για καλό, θα τα υποστούν, λένε, γιατί δε γίνεται διαφορετικά. Όμως, τονίζουν ότι θα έπρεπε να ληφθεί μέριμνα για το πώς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν καταστήματα και επιχειρήσεις σε όλο αυτό το διάστημα, γιατί κανένας δεν τους είπε ότι για όσο διαρκούν οι εργασίες θα πρέπει να «κατεβάσουν ρολά», με τις όποιες συνέπειες κόστους.
Έντονες αντιδράσεις σημειώθηκαν χθες για την εκρίζωση δέντρων σε πεζοδρόμια, με αρκετούς να τονίζουν πως δε θα πρέπει να εξαφανιστούν από την αγορά, όπως δυστυχώς, έγινε στο έργο ανάπλασης στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας…   
 Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages