ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: 'ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ -ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: 'ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ -ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ μετά τους Βόρειος και...Νότιους με αφορμή την χωροθέτηση του Βιολογικού καθαρισμού Κυπαρισσίας σε δίλλημα βρίσκεται η περιοχή της Κυπαρισσίας μετά την πρόταση εκ μέρους της Δημοτικής αρχής για την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του βιολογικού προκειμένου να υπάρξει συνολική διαχείριση των σκουπιδιών
.
Εκτός από τις αντιδράσεις σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας που αναμένεται να συεδριάσει καθώς το θέμα δημιουργίας του ΣΜΑ προκαλεί τριγμούς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αναμένεται να σκάσει...μια μεγάλη βόμβα που έρχεται προς 4ετίας περίπου για την συγκεκριμένη χωροθέτηση. Δεδομένου ότι στην υπόθεση αναμένεται να υπάρξει κονδύλι πιθανόν από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, το συγκεκριμένο θέμα αποκτά ενδιαφέρον πέρα από τις πολιτικές διαστάσεις που έχει εκλάβει.
Τούτο διότι η χωροθέτηση ενός Χώρου Μεταφόρτωσης όπως γίνεται σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα με κλειστά κοτέινερ χωρίς οσμές, απαιτεί μια βασική προυπόθεση που αφορά την προυπόθεση ότι αποτελεί σημείο αναφοράς. Προφανώς θα ειπωθούν πολλά στην επικείμενη συνεδρίαση του Σώματος αν και η κοινή γνώμη της περιοχής, φοβάται ότι η συσσώρευση απορριμμάτων από την Τριφυλία μπορεί να ανοίξει την όρεξη...και σε όμορους Δήμους για την μεταφορά τους.
Την ίδια ώρα «Ο Σύλλογος Γιαννίτσαινας τονίζει ότι εκφράζει την αντίθεση και αγανάκτησή του για όποιον σκέφτεται να υλοποιήσει ένα σχέδιο με τη δημιουργία Σταθμού συγκέντρωσης και μεταφόρτωσης των απορριμμάτων όλου του Δήμου Τριφυλίας στην περιοχή μας! Λες και δεν υπάρχουν τόσες άλλες χαράδρες, βουνά κ.λπ. πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Ένα ανάλογο σχέδιο θα έχει αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες για την πανέμορφη περιοχή, όχι μόνο για τη Γιαννίτσαινα, αλλά και για όλη την περιοχή της Κυπαρισσίας. Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να το σκεφτούν πάλι και να μην προβούν σε ενέργειες υλοποίησης αυτού του κακού, για τον τόπο, σχεδιασμού», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου. 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη για εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης στο Βιολογικό Καθαρισμό Κυπαρισσίας διοργανώνει ο Σύλλογος Γιαννίτσαινας – Βαθύ Κυπαρισσίας «Ο Άγιος Διονύσιος» σήμερα Σάββατο, στις 5.30 το απόγευμα, στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, όπου μισή ώρα αργότερα συγκαλείται σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για το θέμα του ΣΜΑ κατόπιν αιτήσεως 11 δημοτικών συμβούλων.
ΙΩΑΝ.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages