ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 


Απεργία εργαζομένων στην Καλαμάτα με κύριο αίτημα την υπογραφή κλαδικής συμβάσης με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα. Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Νομού Μεσσηνίας καλεί τα μέλη του να δώσουν το παρών στις κινητοποιήσεις διεκδικώντας καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισα – Συνάδελφε, το τελευταίο διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων γάλακτος, τροφίμων και ποτών, στην οποία ανήκουμε, έχει ξεκινήσει προσπάθεια για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο μας. Οι εργοδοτικές οργανώσεις στις 2 συναντήσεις μέχρι τώρα, κωλυσιεργούν με πρόσχημα δήθεν «νομικά κωλύματα» και τις αυξύσεις σε καύσιμα, ενέργεια, πρώτες ύλες. Δεν τους ενδιαφέρει η ζωή μας, νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρόνο με τον χρόνο τα κέρδη στον κλάδο αυξάνονται, ενώ εμείς, οι εργαζόμενοι που παράγουμε τα πάντα πάμε από το κακό στο χειρότερο. Αγωνιούμε για να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα, το σουπερμαρκετ. Όλα αυτά ενώ έχουμε ήδη στην πλάτη μας τόσες μειώσεις μισθών, δικαιωμάτων, θέσεων εργασίας από τα προηγούμενα 13 χρόνια.

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!

ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ!

Η υπογραφή της κλαδικής σύμβασης για μας είναι μια ανάσα. Αφορά τον τρόπο που θα δουλεύουμε, τους όρους και τις συνθήκες. Βάζει εμπόδια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στα ξεχειλωμένα ωράρια. Ανοίγει δρόμο για την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και στέλνουμε μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία και στις κυβερνήσεις τους ότι δεν αναγνωρίζουμε τους νόμους τους που ξήλωναν όλα αυτά τα χρόνια τα εργατικά δικαιώματα με αποκορύφωση το έκτρωμα Χατζηδάκη, θα τους ανατρέψουμε με τον αγώνα μας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Κλιμακώνουμε την δράση μας και ξεκινάμε νέο αγώνα με πιο πολλές δυνάμεις πιο σίγουροι, ιδιαίτερα μετά την αισιόδοξη εικόνα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ όπου συμμετείχαν 2000 αντιπρόσωποι από 506 Συνδικάτα, με μεγάλη συμμετοχή νέων όπου επιβεβαιώθηκε το σύνθημα “ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ”.

Εμπρός για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, να υπογραφεί κλαδική σύμβαση! Μπορούμε να τα καταφέρουμε όπως έκαναν οι συνάδελφοι στο λιμάνι του Πειραιά, στη ζώνη στο Πέραμα και στην Ομοσπονδία οικοδόμων!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο των Τροφίμων Ποτών στην Μεσσηνία να συστρατευτούν στην απεργιακή μάχη. Να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο! Είμαστε οι πολλοί, αυτοί που παράγουν, αυτοί που δουλεύουμε ακούραστα για να προσφέρουμε στα παιδιά μας και όχι για να κάνουμε καταθέσεις στην Ελβετία, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα το κάνουμε νόμο!

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή
  • Εθνική ΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξύσεις
  • Επαναφορά τριετιών, αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, Κυριακή – αργία, πληρωμή υπερωριών
  • Γενική μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο – 5μερο – 35ωρο
  • Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης
  • Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, μείωση δημοτικών τελών
  • Μείωση τιμής σε ρεύμα, φυσικό αέριο, κατάργηση φόρων στα καύσιμα και ενέργεια
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, τοπική διοίκηση και στην πολιτική προστασία
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, να επιστρέψουν οι Ελληνικές αποστολές που είναι εκτός συνόρων και να κλείσουν οι βάσεις τπυ ΝΑΤΟ στη χώρα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages