ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 


Η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος Ο.Γ.Ε) σας καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ώρα 10 το πρωί ,έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους ,για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Η είδηση του κλεισίματος των υποκαταστημάτων των Τραπεζών, τώρα και στους Γαργαλιάνους , μας ανησυχεί πολύ, διότι επιτείνει την ερημοποίηση του τόπου μας και θα προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής μας και κυρίως των απομακρυσμένων χωριών που είναι αναγκασμένοι να υποβληθούν σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία και έξοδα. Συνέπειες θα έχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες που θα βιώσουν μια μεγάλη περιπέτεια οικογενειακής μετακίνησης και θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και το δικαίωμά τους στην εργασία,
Η παραπάνω εξέλιξη, δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική των τραπεζών που προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα και μείωσης προσωπικού με στόχο την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού τους κόστους, το οποίο συνοδεύεται με επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες.Οι τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια, και στην προηγούμενη οικονομική κρίση του 2008 και στη σημερινή, χρηματοδοτήθηκαν αδρά από τον κρατικό προϋπολογισμό, τους δόθηκαν απλόχερα οι “ενέσεις” ρευστότητας. Την ίδια στιγμή ξεζουμίζουν τον κάθε εργαζόμενο και επαγγελματία με τα μεγάλα επιτόκια, με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών. Βγάζουν τεράστια κέρδη από τις όποιες λίγες καταθέσεις των εργαζομένων, τις αξιοποιούν για να θησαυρίζουν και τώρα αποφασίζουν ξαφνικά για τους δικούς τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς να κλείσουν τα υποκαταστήματά τους σε διάφορες περιοχές. Έκλεισαν στα Φιλιατρά, τώρα και στους Γαργαλιάνους .
Στεκόμαστε στο πλευρό των τραπεζοϋπαλλήλων πού αγωνίζονται ενάντια στην απαξίωση της εργασίας τους. Τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα.
Άλλωστε αυτοί δίνουν καθημερινά την μάχη της εξυπηρέτησης μας, κάτω από ελαστικές σχέσεις εργασίας και αμοιβές που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και όχι οι τραπεζίτες που με τις δικές μας αποταμιεύσεις και την καταλήστευση του κόπου της πλειοψηφίας των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών θησαυρίζουν.

Σας καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την τράπεζα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους ,την Δευτέρα ,ώρα 10 το πρωι

ΟΧΙ στην απαξίωση της ποιότητας ζωής μας στην Τριφυλία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages