ΣΤΟ Δ.Σ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΣΤΟ Δ.Σ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ

 


ΑΠΟΤΕΛΕΙ ζήτημα ζωής η υλοποίηση του έργου για τη Μεσσηνία

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να κατατεθεί προς συζήτηση και έγκριση το ψήφισμα είκοσι πέντε (25) συλλόγων και φορέων της Μεσσηνίας και Ηλείας, για την αναγκαιότητα υλοποίησης του οδικού άξονα Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα .Όπως αναφέρεται σε αυτό:

 “Οι συμμετέχοντες στη διευρυμένη συνεδρίαση των προεδρείων των Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας, που συγκροτούν το κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου, ήτοι την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, η οποία διεξήχθη την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, αφού συζήτησαν διεξοδικά για το μείζονος σημασίας θέμα του κοινού μετώπου, μεταφέροντας την αγωνία, την απογοήτευση, αλλά και την ισχυρή άποψη των μελών των Συλλόγων που αντιπροσωπεύουν και της κοινωνίας που θεσμικά σε επαγγελματικό /επιχειρηματικό /βιοτεχνικό/ αγροτικό τομέα εκπροσωπούν: Εκφράζουν την απαίτηση υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2022 να κινδυνεύουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπινες ζωής σε ένα δρόμο «καρμανιόλα», όπως είναι μέχρι σήμερα ο δρόμος «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».

Κάποτε, πριν από πολλές δεκαετίες, μπορεί να έμοιαζε σαν διάδρομος προσγείωσης αεροπλάνου, γιατί για την εποχή του, τότε, ήταν πράγματι πρωτοποριακός και ασφαλέστερος σε σχέση με κακοτράχαλους δρόμους που προϋπήρχαν για τις μετακινήσεις και μεταφορές ανθρώπων και αγαθών.

Σήμερα, όμως, είναι «καρμανιόλα» που έχει στοιχίσει και στοιχίζει εκατοντάδες αθώες ανθρώπινες ψυχές που χάνονται στην άσφαλτο. Σήμερα ο δρόμος «καρμανιόλα» θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Πρέπει να μπει τέλος στον άδικο φόρο αίματος που πληρώνουν αθώοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι μετακινούνται στο δρόμο αυτό για τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους, την εκδρομή τους, ή και τη βόλτα τους. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για αδράνεια και μοιρολατρία.

Παράλληλα, ο σημερινός δρόμος υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Από το δρόμο αυτό εξυπηρετείται οδικώς το εμπόριο της Πελοποννήσου, η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων των περιοχών μας, καθώς και οι εξαγωγές από το λιμάνι των Πατρών και της Ηγουμενίτσας, ενώ σε αυτόν διέρχονται χιλιάδες επισκεπτών της Πελοποννήσου κάθε χρόνο εξυπηρετώντας και τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις. Μέσω αυτού συνδέονται τα λιμάνια της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, της Κυλλήνης και του Κατάκολου, όπως και τα αεροδρόμια της Καλαμάτας αλλά και του Αράξου.

Ο δρόμος Πύργος – Τσακώνα – Καλό Νερό εξυπηρετεί τις ανάγκες συνολικά της Πελοποννήσου καθώς και των Ιονίων Νήσων. Είναι τμήμα του Δυτικού Άξονα, το νότιο τμήμα της λεγόμενης Αδριατικής Οδού που ξεκινά από την Τεργέστη και δια μέσω της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας καταλήγει στην Ελλάδα.

Ο οδικός άξονας σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και προωθήθηκε ώστε να ενώνει την πρωτεύουσα της Ελλάδος με Κόρινθο, Πάτρα, Πύργο, Καλό Νερό, Τσακώνα με κατάληξη στην Καλαμάτα δια μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου που ήδη έχει κατασκευαστεί, ώστε η Πελοπόννησος να καλύπτεται οδικώς από δύο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι θα εξυπηρετούσαν όλες τις ανάγκες μεταφορών Ελλήνων, καθώς και ξένων επισκεπτών, όπως και αγαθών από και προς κάθε γωνιά του πλανήτη και κυρίως της Ευρώπης.

Για όλους αυτούς τους λόγους: Διεκδικούμε το ανθρώπινο δικαίωμα στην ασφαλή αμετακίνητη. Διεκδικούμε την ασφάλεια στη μεταφορά προϊόντων και αγαθών, απαιτούμε την υλοποίηση κατασκευής του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Ζητάμε την ενεργό και έμπρακτη στήριξη όλων των κομμάτων, όλων των βουλευτών και πολιτών στελεχών, όλων των αυτοδιοικητικών αρχών, καθώς και των φορέων και συλλόγων, όπως και των κατοίκων Μεσσηνίας και Ηλείας.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση σε ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να προωθηθούν διαδικασίες, να ξεπεραστούν προβλήματα, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίηση κατασκευής του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Αναμένουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Είναι ζήτημα Ζωής!”

Να σημειώσουμε ότι το παραπάνω κείμενο – ψήφισμα συνυπογράφουν οι κάτωθι: 

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων, Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως, Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, Εμπορικός Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, Εμπορικός Σύλλογος Μελιγαλά, Εμπορικός Σύλλογος Ολυμπίας, Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, Σύλλογος Ιδιοκτητών Αγοραίων Ταξί Νομού Ηλείας, Σύλλογος Εστίασης Πύργου, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας, Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας, Ομοσπονδία  Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας και Επιμελητήριο Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages