ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 


Διαστάσεις… μάστιγας λαμβάνουν οι ηλεκτρονικές απάτες κατά επαγγελματιών με τα περιστατικά πολλά και τις απόπειρες ακόμη περισσότερες σε καθημερινή βάση. Αρκετά είναι όσα καταγράφονται και στη Μεσσηνία με τους επαγγελματίες σε απόγνωση να ζητούν προστασία και να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.


Ένα ακόμα περιστατικό τηλεφωνικής απάτης θορυβεί την τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας.

Μια ακόμη υπόθεση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αναδεικνύει την ανάγκη να είμαστε πολλοί προσεκτικοί με τις συναλλαγές μέσω τραπεζικών λογαριασμών, προφανώς μην εμπιστευόμενοι σε αγνώστους τα προσωπικά μας δεδομένα

Με την πρόφαση πως επιθυμούν να αγοράσουν χρώματα και λοιπό εξοπλισμό ελιοχρωματισμού άγνωστοι τηλεφώνησαν σε χρωματοπωλείο της Μεσσήνης. Αφού συνεννοήθηκαν με τον ιδιοκτήτη για τα υλικά που ήθελαν να αγοράσουν αξίας 200 ευρώ του ζήτησαν τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να καταθέσουν τα χρήματα.

Μέχρι εδώ όλα καλά με τον έμπορο να μην υποψιάζεται τίποτα.

Όμως, στην προτροπή του… πελάτη να του δώσει εκτός από τον αριθμό του λογαριασμού και τον κωδικό πρόσβασης, δηλαδή το password, ο έμπορος όντας υποψιασμένος όπως μας κατήγγειλε απ’ όσα έχει γίνονται, για καλή του τύχη δεν ανταποκρίθηκε τελειώνοντας πρόωρα τη συνομιλία τους.

Μια ακόμη υπόθεση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αναδεικνύει την ανάγκη να είμαστε πολλοί προσεκτικοί με τις συναλλαγές μέσω τραπεζικών λογαριασμών, προφανώς μην εμπιστευόμενοι τα προσωπικά μας δεδομένα σε αγνώστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages