Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ


 Δελτίο Τύπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΕ Γαργαλιάνων για το κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Με την δικαιολογία του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι τράπεζες κλείνουν το ένα κατάστημα μετά το άλλο. Ήδη έκλεισε στους Γαργαλιάνους το κατάστημα της ΑΛΦΑ, ετοιμάζεται αυτό της Εθνικής και θα ακολουθήσει της Πειραιώς.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας ,σε μια μεγάλη περιοχή, από Χώρα ως Φιλιατρά, που δεν έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα να μείνουν χωρίς εξυπηρέτηση. Συνταξιούχοι, αγρότες, μικρομεσαίοι ήδη έχουν σοβαρά προβλήματα στις περιοχές που έκλεισαν τα τραπεζικά καταστήματα

Θα πλήξει επίσης τις τοπικές επιχειρήσεις, που δεν θα έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και επομένως θα πλήξει την τοπική οικονομία και την τοπική ανάπτυξη.

Χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι έχουν ήδη απολυθεί και θα ακολουθήσουν και κάποιες χιλιάδες ακόμη, αυξάνοντας την ανεργία που πλήττει την χώρα μας

Να σημειώσουμε ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν και σώθηκαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Εκεί πήγαν τα αποθεματικά όλων των ασφαλιστικών ταμείων και σήμερα τα ίδια αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με χρέη πάνω από 340.000.000 προς τις τράπεζες δεν θέλει ή δεν μπορεί να θέσει όρους λειτουργίας των τραπεζών προς όφελος της κοινωνίας. Το μόνο που κάνει είναι να εξασφαλίζει προκλητικούς μισθούς για τα golden boys των τραπεζών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΕ με τις προγραμματικές του θέσεις προτείνει μια άλλη λειτουργία , συνολικά, του τραπεζικού συστήματος, που θα λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και των τοπικών κοινωνιών.

Ο αγώνας των εργαζομένων στις τράπεζες για να μην κλείσουν και άλλα καταστήματα είναι και αγώνας των τοπικών κοινωνιών διότι η απόσυρση των τραπεζών συνδέεται με την οικονομική απομόνωση και υποβάθμιση με αποτέλεσμα τον οικονομικό μαρασμό των περιοχών τους.

Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί βροντερό παρών και να ενισχύσουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με την παρουσία μας, για να μην κλείσουν και τα τελευταία καταστήματα τραπεζών της περιοχής μας

ΣΥΡΙΖΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages