ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

 


Από την Ηλεία έρχονται οι πρώτες πληροφορίες, σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα του γειτονικού Νομού «Πρωινή» «πρωταρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να μπει σε διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και συγκεκριμένα με την κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού, στην οποία ανήκει πλέον το οδικό τμήμα μετά την πρόσφατη τροπολογία».

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν επίσης ότι «μία από τις επιλογές που ενδεχομένως εξεταστούν, είναι η τμηματική κατασκευή του έργου, δηλαδή να προηγηθεί το Καλό Νερό-Τσακώνα και να ακολουθήσει το Πύργος-Καλό Νερό, που είναι και το πιο δύσκολο λόγω Καϊάφα».

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «καθοριστική παράμετρος για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου είναι η παραχώρηση των Iαματικών Πηγών Καϊάφα με διεθνή διαγωνισμό, που θα προκηρυχθεί στο τέλος του έτους». «Δεδομένου ότι ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές, το ζήτημα της γρήγορης και ασφαλούς πρόσβασης στον Καϊάφα, τόσο από τον Πύργο όσο και από τη βόρεια Μεσσηνία, έχει τεθεί προς συζήτηση ως αστερίσκος», σημειώνεται στο ρεπορτάζ της «Πρωινής»

Υπενθυμίζεται ότι για τον εν λόγω οδικό άξονα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου στις 4 Ιουλίου. Την σύσκεψη την συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε αυτή θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής και οι βουλευτές της ΝΔ από Ηλεία και Μεσσηνία, μεταξύ αυτών και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages