2 ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΣΔΙΤ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΝΟΝΗΣΟ-ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

2 ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΣΔΙΤ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΝΟΝΗΣΟ-ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ

 


Με μεγάλη δυναμική συνεχίζεται η επέλαση των έργων σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Ελλάδα. Η πλήρης επικράτηση του μοντέλου των ΣΔΙΤ εξηγείται εν μέρει από την ευελιξία στην ωρίμανση, την χρηματοδότηση, τους όρους και την υλοποίηση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Είναι επίσης έργα τα οποία προσφέρουν ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον τόσο στις αναθέτουσες αρχές, όσο και στους αναδόχους που από κοινού μπορούν να γνωρίζουν ότι με την υλοποίηση έργων με τη μέθοδο αυτή υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας.

Σήμερα τα έργα ΣΔΙΤ που είναι σε δημοπράτηση ή ετοιμάζονται να δημοπρατηθούν έχουν ξεπεράσει τα 6,5 δισ. ευρώ και αφορούν κυρίως έργα που βρίσκονται εντός διαγωνιστικής διαδικασίας. Με σημαντική αποδοχή από την αγορά, αποτελούν μία ασφαλή διέξοδο για έργα που αδυνατούν να τρέξουν μέσα από παραδοσιακά κανάλια χρηματοδότησης όπως το ΕΣΠΑ ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.  Μαζέψαμε τα 37 μεγαλύτερα έργα τα οποία αναμένεται να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, εφόσον βέβαια όλα ευτυχήσουν να ολοκληρωθούν και να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις.

Ανάμεσα στα 37 μεγάλα έργα ΣΔΙΤ που πρόκειται να υλοποιηθούν και ο οδικός άξονας Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη (από το 2019) με κόστος 250 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης στα προς δημοπράτηση έργα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω ΣΔΙΤ  είναι και το Μιναγιώτικο Φράγμα Πύλου και δίκτυο άρδευσης της Π.Ε. Μεσσηνίας. Το κόστος κατασκευής με ΣΔΙΤ ανέρχεται σε 98.500.000€

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages