ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Ο ΑΚΗΣ ΚΑΤΡΙΤΣΗΣ ΑΛΛΑ.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Ο ΑΚΗΣ ΚΑΤΡΙΤΣΗΣ ΑΛΛΑ..

 


Την πρόθεσή του ύστερα και από παροτρύνσεις που δέχεται καθημερινά σε αυτήν την κατεύθυνση, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, ξεκαθάρισε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο Άκης Κατρίτσης οποίος να σημειωθεί ότι σε ηλικία 23 ετών αναδείχθηκε δήμαρχος Γαργαλιάνων, ο νεότερος σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο το μέγα ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να συγκροτήσει συνδυασμό σε όλη την περιφέρεια.

«Επί 12 συνεχή χρόνια υπηρέτησα τον τόπο και είναι τιμή μου. Είμαι υπερήφανος για το αποτύπωμα που αφήσαμε και έρχομαι τώρα πιο ώριμος να δημιουργήσουμε τις προσδοκίες για το μέλλον της Τριφυλία», είπε ο κ. Κατρίτσης τονίζοντας πως δημοτικοί σύμβουλοι και εν ενεργεία, τον παρακινούν να ηγηθεί μιας προσπάθειας με κύριο χαρακτηριστικό  την ενότητα των πολιτών και των δημοτικών ενοτήτων και κυρίως με υπερκομματική συναντίληψη. «Ο Δήμος Τριφυλίας έχει τρία ισοδύναμα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και το Κοπανάκι, όπου… ψυχικά αυτές οι περιοχές δεν έχουν ενωθεί, γι’ αυτό μιλάω για ενότητα. Οι Δημοτικές Αρχές προσπάθησαν. Εγώ βλέπω αυτήν την κατάσταση. Αγαπάω τον τόπο μου και θέλω να τον υπηρετήσω τώρα που είμαι ώριμος. Παρακολουθώ τα πράγματα, ενημερώνομαι εκ του σύνεγγυς και είμαι έτοιμος», τόνισε ο κ. Κατρίτσης που άσκησε κριτική στην παρούσα Δημοτική Αρχή για μια σειρά από ζητήματα.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

«Η αισθητική της δημοτικής Αρχής με βρίσκει αντίθετο και ευτυχώς, δεν είμαι ο μόνος. Προσωπικά εστιάζω στους νέους και τους καλώ να διαδραματίσουμε μαζί έναν σημαντικό ρόλο στο αύριο της Τριφυλίας. Εγώ είμαι άνθρωπος του Νόμου. Ο Νόμος αναφέρει τα όρια του Δήμου που είμαι υποχρεωμένος να μην αγνοήσω και φυσικά, να υπηρετήσω, γι’ αυτό και πρέπει να βρω τους κατάλληλους συνεργάτες, αφού το: «Μόνο εγώ μπορώ», που ακούσαμε το 2019 κρύβει αλαζονεία και εμπαιγμό. Έχω σπουδάσει οικονομικά και ξέρω τι θα πει management. Όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις, έτσι και ένας Δήμος μεγάλος, όπως ο Δήμος Τριφυλίας, δεν μπορεί να είναι ενός ανδρός Αρχή. Είναι και οι συνεργάτες του δημάρχου… λιποβαρείς. Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους, αλλά τις πολιτικές. Εμένα με ενδιαφέρει οι πολίτες και οι νέοι να μείνουν στον τόπο. 20 μαγαζιά είναι κλειστά στο κέντρο των Γαργαλιάνων. Η Δημοτική Αρχή δημιουργεί τη συνέργεια, το κλίμα και τον τρόπο να αυξηθεί η απασχόληση των νέων και το εισόδημα. Το νέο πνεύμα που θέλουμε να υπάρξει στην περιοχή. Γι’ αυτό ζητώ τη συμπαράσταση του κόσμου», τόνισε οκ. Κατρίτσης καλώντας όλους να συνδράμουν σ΄ αυτήν τη νέα προσπάθεια, ο οποίος αναφέρθηκε και στα επί μέρους, μείζονα προβλήματα του τόπου

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

«Ως επιχειρηματίας ζω και δραστηριοπούμαι στην Τριφυλία  και την Πυλία. Είναι γεγονός πως υφιστάμεθα πρόβλημα με το ενεργειακό. Το κόστος έχει αυξηθεί επικίνδυνα. Προσωπικά προσπαθώ με την εγκατάσταση φωροβολατικών να παράξω ρεύμα για να μη μετακυλήσω την αύξηση του κόστους στους πελάτες. Οι επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα, οι αγρότες το ίδιο καθώς εκτός από το ενεργειακό έχουν αυξηθεί και τα λιπάσματα και τα προβλήματά τους γίνονται ακόμη μεγαλύτερα από την έλλειψη εργατών γης. Η αγροτική παραγωγή κινδυνεύει. Έρχεται η ελαιοσυγκομιδή και είναι σημαντικότατο θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί, αφού τα προβλήματα θα είναι πολύ σοβαρά, σε πολλά επίπεδα», είπε ο κ. Κατρίτσης, που καυτηρίασε επίσης την έλλειψη βασικών υποδομών. «Δρόμοι, ύδρευση, διαχείριση απορριμμάτων, είναι μερικά μόνο από αυτά για τα οποία δεν έχουν γίνει τα δέοντα. Υπάρχει πρόβλημα με την προσέλκυση επενδυτών καθώς δεν υπάρχει χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός για να έρθουν να επενδύσουν. Το δημογραφικό, είναι πολύ σοβαρό επίσης, ενώ δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο τοπικό, αναπτυξιακό, σχέδιο. Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν ξέρει, δεν μαθαίνει και δε θέλει να ασχοληθεί. Ασχολείται με πράγματα μικρότερου βεληνεκούς. Οι πολίτες βλέπουν πως περνάει ο καιρός και δεν συμβαίνει ό,τι σε άλλους Δήμους στο επίπεδο της ανάπτυξης και ειδικά στην αγροτική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα που είναι και οι δύο βασικοί πυλώνες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρίτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages