ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΓΥΡΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΓΥΡΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ

 


Το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και η Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.Ι.Α.) διοργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο τον αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Péloponnèse» το διάστημα 2 ως 8 Οκτωβρίου 2022.

Το Tour du Péloponnèse, είναι ένας αγώνας Regularity που προσφέρει στους λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1000 χιλιομέτρων, εξαιρετικών Πελοποννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Το αγωνιστικό σκέλος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού το ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ έχει καθιερωθεί διεθνώς για την επιλογή ποιοτικών διαδρομών και την άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει από οδική βοήθεια στην περίπτωση απροόπτου και online υπηρεσίες αποτελεσμάτων. Με 70, κυρίως διεθνή αλλά και ελληνικά πληρώματα να έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή οι «μάχες» στις ειδικές διαδρομές αναμένονται «επικές».

Οι προετοιμασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Tour du Péloponnèse εντείνονται καθώς πλέον απομένουν σχεδόν 15 ημέρες για την εκκίνηση του μεγαλύτερου διεθνούς event ιστορικού αυτοκινήτου της Ελλάδας!

Η ενημέρωση των ξένων πληρωμάτων θα γίνει την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Grecotel Olympia Riviera στην Κυλλήνη.

Tour du Peloponnese

Η πανηγυρική εκκίνηση θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 11.00 με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής. Οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς Ανδρίτσαινα και Καρύταινα με τελικό προορισμό την Βυτίνα, αγωνιζόμενοι σε 4 ειδικές διαδρομές. Θα έχει προηγηθεί πρωινή ξενάγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο και στο στάδιο των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, η αδρεναλίνη ανεβαίνει! Εκκίνηση από την Βυτίνα με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές μέσα από τα υπέροχα αρκαδικά τοπία. Η ανασυγκρότηση στο επιβλητικό Foresta in Media Mores στη Βλαχοκερασια. Τελικός προορισμός μας ο Μυστράς.
Τη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, τα πληρώματα εκκινούν για μια ακόμη αγωνιστική ημέρα. Το σκέλος της Τετάρτης περιλαμβάνει ακόμη 3 ειδικές διαδρομές με πρώτη τον εντυπωσιακό Καιάδα και με τους αγωνιζόμενους να απολαμβάνουν μερικές από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες διαδρομές της Ελλάδας . Ανασυγκρότηση στη Καρδαμύλη και τερματισμό στην ιστορική Αρεόπολη.

Τη Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, συνεχίζουμε με τοπία άγριας Μανιάτικης ομορφιάς. Ακόμη 5 ειδικές διαδρομές πριν τα Πλύτρα (όπου και η ανασυγκρότηση) και μετά Μονεμβασιά μέσα απο τον Άγιο Μάμμα και την απεριόριστη θέα του Μυρτώου που προσφέρει.

Τη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου θα εκκινήσουν από τη Μονεμβασιά για να λάβουν μέρος σε ακόμη 3 ειδικές διαδρομές περνώντας από Ιέρακα και Κυπαρίσσι μέσα από Λακωνικά και Αρκαδικά τοπία με τελικό προορισμό το Ναύπλιο ενώ το βράδυ η περιβόητη πλέον νυχτερινή ειδική δοκιμασία κάτω από το κάστρο της Ακροναυπλίας και του Παλαμηδιού θα κρίνει και τον φετινό νικητή.

Τέλος το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, τα πληρώματα θα παραμείνουν στο Ναύπλιο, ενώ το βράδυ θα λάβει χώρα η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο μοναδικό FOUGARO, σημείο αναφοράς για την πόλη του Ναυπλίου. Η έβδομη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, είναι ημέρα αναχώρησης των ξένων πληρωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις σελίδες μας www.triskelion.gr και www.tourdupeloponnese.com
Το Tour du Péloponnèse πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, και Ναυπλιέων.

Δείτε όλες τις συμμετοχές ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε τους χάρτες του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφίες από τα προηγούμενα Tour du Péloponnèse ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages