ΞΕΚΙΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΞΕΚΙΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


 
Ολοκληρώνεται στις 5 Οκτώβρη 2022 η προανάρτηση της κτηματογράφησης στο Δήμο Τριφυλίας, που σημαίνει ότι μέχρι τότε μπορούν οι ιδιοκτήτες να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης των στοιχείων τους, ατελώς σε αυτή τη φάση, εφόσον θεωρούν ότι έχει γίνει λάθος. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Τριφυλίας, Νίκος Αναστασόπουλος, σε δηλώσεις του στην Kalamata Journal, φάνηκε ικανοποιημένος δηλώνοντας ότι δεν έχουν γίνει πολλά λάθη, είπε ότι οι πολίτες έχουν πληροφορηθεί για την εξέλιξη της διαδικασίας, πρόσθεσε όμως ότι θα ωφελούσε να δοθεί μια μικρή παράταση 15 ημερών. Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη προανάρτηση, αν και αυτή που είχε προηγηθεί περίπου πριν ένα χρόνο κατέβηκε άδοξα γιατί, σύμφωνα με τους μηχανικούς, τους δικηγόρους και το Δήμο, είχε λάθη σε ποσοστό 90%!...

“Γενικά στην Τριφυλία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το πρόβλημα που υπήρχε την προηγούμενη φορά”, δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος και επισήμανε συγκεκριμένα ότι, σύμφωνα με την επεξεργασία που έχει γίνει, υπάρχουν λίγα προβλήματα με διορθώσεις εγγραγών, αριθμούς συμβολαίων, μεταγραφές και λιγότερα προβλήματα σε ό,τι αφορά τα όρια”. 

“Πάμε καλά, θεωρώ ότι θα γίνει ένα καλό κτηματολόγιο”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Τριφυλίας και αναφέρθηκε στην προηγούμενη προανάρτηση, σχολιάζοντας ότι τότε δεν είχε γίνει καμία επεξεργασία των δηλώσεων που υποβλήθηκαν, κάτι που οδήγησε στο πάγωμα της διαδικασίας και, όπως είπε, στην εκχώρηση του έργου αυτού σε άλλο μέλος-γραφείο της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει τη κτηματογράφηση. 

Επίσης ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι ο κόσμος έχει ενημερωθεί ότι υπάρχει η συγκεκριμένη εξέλιξη στη διαδικασία της κτηματογράφησης και μάλιστα επισήμανε ότι είχαν αποσταλεί ενημερωτικά ηλεκτρονικά μηνύματα από Γραφείο Κτηματογράφησης Μεσσηνίας, για τη νέα προανάρτηση και την προθεσμία υποβολής αίτησης επανεξέτασης στοιχείων, στους ιδιοκτήτες που είχαν υποβάλει τα στοιχεία τους αλλά και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προς όλους τους κατοίκους της Τριφυλίας, κάτι που προκάλεσε και μια μικρή ανησυχία, όπως παρατήρησε.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο κ. Αναστασόπουλος, δεν χρειάζεται να δοθεί κάποια μεγάλη παράταση, θα ωφελούσε ωστόσο, συνέχισε, μια μικρή παράταση 15 ημερών περίπου. 

Μετά από αυτή τη διαδικασία οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση για διορθώσεις όταν θα γίνει η κανονική ανάρτηση, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ένα με δύο χρόνια, όπως είπε ο κ. Αναστασόπουλος. Μόνο που τότε, συνέχισε, η ένσταση θα γίνεται με παράβολο ενώ θα χρειάζεται και μηχανικός για τη διαχείριση του θέματος. Επιπλέον, είπε ο κ. Αναστασόπουλος κλείνοντας, στην επόμενη φάση οι ενστάσεις θα κρίνονται από ειδική επιτροπή  και όχι από τον ανάδοχο. 

Στ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages