Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

 


Στην Κορώνη συνεδρίασε διευρυμένο το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.). Τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και κατοίκους της πόλης της Κορώνης ανέδειξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, Παναγιώτης Μαργιάννης, μετά τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Γεώργιος Βαγενάς.

Ευσύνοπτα τα καίρια ζητήματα που επεσήμανε και χρήζουν άμεσης διευθέτησης είναι: η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, ώστε να παρέχεται ασφαλής ελλιμενισμός των αλιευτικών σκαφών και των σκαφών αναψυχής της περιοχής, η δημιουργία και στελέχωση σταθμού ΕΚΑΒ με όχημα διακομιδής και η βελτίωση του οδικού δικτύου Φοινικούντα – Κορώνη και Κορώνη -Ριζόμυλος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν θέσεις και απόψεις για θέματα αιχμής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή κρίση και τη σοβούσα κρίση που έχει προκύψει από τις επιπτώσεις της στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι. Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις, μετά από περίπου 10 χρόνια μνημονίων και 2 χρόνια πανδημίας του κορωνοϊού, καλούνται να διαχειριστούν ένα ακόμα χτύπημα, της ορμητικής πορείας της ενεργειακής κρίσης. Τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει προοδευτικές πολιτικές που θα περιορίσουν το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων, ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους και η συσσώρευση νέων χρεών είναι παραπάνω από ορατός. Είναι προφανές, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν μπορούν να απορροφήσουν τη ραγδαία αύξηση των τιμολογίων ενέργειας και σε συνδυασμό με τις τεράστιες αυξήσεις στις αγορές των εμπορευμάτων, απειλείται η βιωσιμότητά τους, δημιουργώντας παράλληλα σοβαρές συνέπειες στην εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης Παναγιώτη Μαργιάννη καθώς και όλο το Δ.Σ. του για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν πολιτικοί, τοπικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και ο Δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μπλάνας, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα – Κωνσταντέλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Λεωνίδας Ράλλης και ο ταμίας του συλλόγου Αθανάσιος Καππής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού – Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Πύλου «Ο Νέστορας» Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου Κορινθίας Ευάγγελος Τσάκωνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages