ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΕΥΓΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΕΥΓΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙ

 




@ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ: Το καλοκαίρι φεύγει, το φθινόπωρο έρχεται. Τα πρωτοβρόχια όμως της ενεργειακής κρίσης, της οικονομικής φτώχειας, αλλά κυρίως η καθημερινότητα των πολιτών που δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο.

@Το αποτέλεσμα παραμένει κάτω του μετρίου σε ό,τι αφορά την περιφέρεια της Τριφυλίας επειδή δυστυχώς εξακολουθεί να αυτοαποκαλείται ως το αποπαίδι του νότου. Διαφορετικά δεν μπορούμε να μην συλλογιστούμε την πληθυσμιακή καθίζηση με την τελευταία απογραφή, την απουσία έργων μέσα από συγκεκριμένα οράματα πέρα απ αυτά που είχαν δρομολογηθεί πριν από τρία χρόνια, αλλά κυρίως την ύπαρξη πολιτικού διαλόγου και κοινωνικής ευαισθησίας στον τόπο μας.


@ Είδες συμπληρώθηκε περισσότερο από ένα χρόνο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού που ήταν φευγάτη στην περιοχή της Κυπαρισσίας, εν μέσω χειροκροτημάτων λες και επιτεύχθηκε κάποιο κατόρθωμα σε παραλιακό κατάστημα της πόλης αποτελεί παρελθόν. Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι μηδέν εις το πηλίκον χωρίς κάποιο έργο ουσίας να επέχει δρομολογηθεί, με εξαίρεση κάποια παρέμβαση που ετοιμάζει περιφέρεια Πελοποννήσου όπως είναι ο δρόμος Φιλιατρά Γαργαλιάνοι.

@ Η Τριφυλία αποτελεί κοινή παραδοχή ότι παραμένει μία αλαφροΐσκιωτη πολιτεία. Η απουσία οδικών αξόνων, σιδηροδρομικού άξονα, μέτρα στήριξης πρωτογενούς τομέα, παραγωγικά κίνητρα για επενδύσεις, είναι εμφανής με διάχυτη την απογοήτευση ιδίως της αγοράς που περιμένει ένα δύσκολο χειμώνα.

@ Αν κάποιος βολεύει υφιστάμενη εικόνα της περιοχής που φιλοδοξούσε να αποτελέσει το δεύτερο κέντρο μετά την Καλαμάτα, σίγουρα θα απογοητευτεί από τα αποτελέσματα καθώς αυτό που μας κρατά οικονομικά και διατηρεί την περιοχή είναι ο πρωτογενής τομέας πως είμαι ένα μικρό κομμάτι του τουρισμού. Προσανατολισμός δεν υπάρχει, ταυτότητα να ζητείται από τους φορείς, αλλά όλα τα σενάρια καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages