ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 


Εντάσεις και διαξιφισμοί σημειώθηκαν για ακόμη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με εκφράσεις περί «πολιτικού απατεώνα» που αντάλλαξαν ο Δημήτρης Δριμής και ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, ενώ έντονη αντιπαράθεση είχε ο δήμαρχος και με το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη.

Οι περισσότερες εντάσεις δημιουργήθηκαν την ώρα των ερωτήσεων πριν μπουν στα θέματα ημερήσιας διάταξης, όπου παρών ήταν και ο δήμαρχος.

Αρχικά θέμα για τον ορισμό αναπληρώτριας διευθύντριας στη ΔΕΥΑΤ έθεσε ο κ. Μερκούρης. Στη συνέχεια επανήλθε από το δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Τσαφαρά το θέμα κόστους των θραυστών υλικών και των τιμών που τα προμηθεύεται ο Δήμος Τριφυλίας με τις τελευταίες συμβάσεις.

Ο κ. Τσαφαράς επανέλαβε την τοποθέτησή του για τη μεγάλη διαφορά στην τιμή απαντώντας έτσι στην ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη, που του είχε καταλογίσει ότι κινείται στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης και πως αν δεν αποδείκνυε αυτά που έλεγε θα προσέφευγε στη δικαιοσύνη.

Έδωσε στοιχεία από συμβάσεις του δήμου για τα δύο τελευταία χρόνια με πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές με την τελευταία προμήθεια του δήμου. Συνοπτικά σημείωσε ότι ένα αυτοκίνητο 10 κυβικών το 2020 ήταν με τιμή 66,57 ευρώ, το 2021 ήταν 114,56 ευρώ και το 2022 το κόστος αυτό είναι 332 ευρώ το αυτοκίνητο, ενώ παρουσίασε και τον τιμοκατάλογο που ισχύει σήμερα, με βάση τον οποίο δεν δικαιολογούνται οι τιμές προμήθειας από το δήμο.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης σημείωσε πως υπάρχει σύμβαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής με 24 ευρώ τον τόνο. Επίσης είπε ότι ο δήμος αναγκάστηκε να καταφύγει στην προμήθεια από μάντρα οικοδομικών υλικών, καθώς το λατομείο δε δέχθηκε να τους προμηθεύσει, επομένως λογικό είναι ο έμπορος να το πουλάει πιο ακριβά. Πρόσθεσε πως το πετρέλαιο έχει πάει δύο φορές πάνω και κανείς δε μεταφέρει με 12 λεπτά το χιλιόμετρο και κάλεσε τον κ. Τσαφαρά να φέρει νέο τιμοκατάλογο με τωρινή ημερομηνία. Ο κ. Τσαφαράς απάντησε ότι στις 30/7 ιδιώτης αγόρασε με 3,5 ευρώ θραυστό υλικό και σκύρο με 6,5 ευρώ τον τόνο, ωστόσο ο κ. Λεβεντάκης ζήτησε να του φέρει σημερινό χαρτί από το λατομείο με τις συγκεκριμένες τιμές.

Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Μάγδα Καμπύλη ζήτησαν απαντήσεις σε συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία κατέθεσαν και γραπτώς.

Το ζήτημα με τα προβλήματα υδροδότησης στο Σιτοχώρι έθιξε ο Δημήτρης Δριμής ζητώντας ενημέρωση και αναφερόμενος προς το δήμαρχο είπε: «Αρκετά με την αυτοπροβολή, όποιος κάνει δωρεά το κάνει με συγκεκριμένη διαδικασία».

Για απαράδεκτη κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και για πολύ χαμηλό επίπεδο με τους ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύονται κατά των δημοτικών συμβούλων, έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Σαράντος Κουκούμης. Από εκεί και πέρα τόνισε ότι το Αλιμάκι πάλι καίγεται και αναρωτήθηκε τι έχει κάνει ο δήμος μέχρι σήμερα, όπως και τι θα κάνει αν κλείσει η χωματερή.

Για το θέμα των απορριμμάτων ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος επισήμανε ότι τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου η ΤΕΡΝΑ θα αρχίσει να παίρνει τα σκουπίδια.

Σειρά ερωτημάτων τέθηκαν και από τους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Πανουσιοπούλου, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Γιάννη Αδρακτά και Γιάννη Κατσούλα.

ΠΗΓΗ Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages