«Όχι» στα επιδόματα, «Ναι» στη μείωση ΦΠΑ λέει το 80% των ΕΛΛΗΝΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

«Όχι» στα επιδόματα, «Ναι» στη μείωση ΦΠΑ λέει το 80% των ΕΛΛΗΝΩΝ

 


Ο τουρκικός λαός είναι φίλος, λένε 7 στους 10 Έλληνες

Με φόντο το μήνυμα που έστειλε ο Κ. Μητσοτάκης στους Τούρκους πολίτες από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, πως η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, ιδιαίτερη βαρύτητα λαμβάνει η ερώτηση της δημοσκόπησης: “Αν είναι φίλος ο τουρκικός λαός ή εχθρός;“

· Το 68% απάντησε ότι ο τουρκικός λαός είναι φίλος

· Το 19% απάντησε ότι είναι εχθρός

· και το 13% δεν απάντησε

Μάλιστα, στην αντίστοιχη ερώτηση που τέθηκε σε δημοσκόπηση στην Τουρκία από την εταιρεία Μetropoll, το 64% των Τούρκων θεωρεί τους Έλληνες φίλους και όχι εχθρούς. 

«Μητσοτάκης γιοκ»

Όσον αφορά την προκλητική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, και συγκεκριμένα το «Μητσοτάκης γιοκ» που απηύθυνε στον πρωθυπουργό, η πλειοψηφία (43,3%) θεωρεί ότι όχι μόνο δε μπορεί να βλάψει την εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό της χώρας, αλλά του κάνει και καλό, σε αντίθεση με το 22,6% που πιστεύει ότι κάνει κακό. 

«Όχι» στα επιδόματα – Μείωση ΦΠΑ ζητά η συντριπτική πλειοψηφία του 81%

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα σύμφωνα με το οποίο, 8 στους 10 θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει το ΦΠΑ για την αντιμετωπιστούν η ακρίβεια και οι πληθωριστικές τάσεις της αγοράς. Αντίθετα, μόλις το 9% τάσσεται υπέρ της επιδοματικής πολιτικής (fuel pass, power pass κτλ) ως λύση απέναντι στην ακρίβεια. 

Τέλος, όσον αφορά τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τις αυξήσεις στην ενέργεια που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτό το χειμώνα τα νοικοκυριά, ένας στους δύο παραδέχεται ότι δεν έχει λάβει κανένα μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages