ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΑΚΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΑΚΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

.

  
Σε εξέλιξη είναι ο 3ος δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. Μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί δακοπροσβολές και σύμφωνα με το Διευθυντή της ΔΑΟΚ Αντώνη Παρασκευόπουλο είναι μια χρονιά που όλα έχουν πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής.
Από εκεί και πέρα, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο, συστήνει την προσοχή σε όλους τους παραγωγούς, ειδικά σε περιοχές που δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα των δολοματικών ψεκασμών και ειδικά σε αρδευόμενους ελαιώνες.
Στις περιπτώσεις αυτές, καθώς οι δακοσυλλήψεις το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί, σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις που αναγράφονται σε αυτά.  Κ.Μπ
ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΣΕΙ Η ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Από εκεί και πέρα, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο, συστήνει την προσοχή σε όλους τους παραγωγούς, ειδικά σε περιοχές που δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα των δολοματικών ψεκασμών και ειδικά σε αρδευόμενους ελαιώνες. Στις περιπτώσεις αυτές, καθώς οι δακοσυλλήψεις το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί, σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις που αναγράφονται σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages