ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΡΑ ΜΕΙΟΝ 1 ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΡΑ ΜΕΙΟΝ 1 ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ;


 
Απολύτως ξεκάθαρος, σχετικά με τα πληθυσμιακά δεδομένα που θα αποτελέσουν τη βάση για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο εάν θα ισχύσουν τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής ή οι εκλογές θα γίνουν με βάση την απογραφή του 2011, σημείωσε:  

«Η τελευταία απογραφική πράξη έγινε τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου. Το Σύνταγμα λέει έναν χρόνο μετά από την τελευταία απογραφική πράξη μπορούν να γίνουν εκλογές με τους νέους εκλογικούς λόγους. Η ΕΛΣΤΑΤ ετοιμάζει το Προεδρικό Διάταγμα. Αν βγει μέσα στο 2022, η Κυβέρνηση έχει ένα δίμηνο δυνητικά για να αποφασίσει εάν θα γίνουν εκλογές με τους παλιούς ή με τους νέους καταλόγους. Εγώ, για να το τελειώνουμε, σας λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους, βάσει της νέας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ».

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους νομούς, τους οποίους φάνηκε αρχικά ότι επηρεάζει η μείωση του πληθυσμού που καταγράφηκε στην τελευταία απογραφή, είναι και η Μεσσηνία. Ο Νομός, σύμφωνα με στοιχεία της απογραφής που δημοσιεύθηκαν το προηγούμενο διάστημα, είναι πιθανό να «χάσει» μια βουλευτική έδρα και από 5 να εκλέγονται 4 βουλευτές.

Ωστόσο, παρότι η αρνητική μεταβολή του πληθυσμού του Νομού ισχύει, οι τελευταίες πληροφορίες σημειώνουν ότι από την τελική επεξεργασία των στοιχείων της απογραφής είναι εξαιρετικά πιθανό να μην προκύψουν αλλαγές στη Μεσσηνία και να παραμείνει ο αριθμός των βουλευτικών εδρών στις 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages