Ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην Μεσσηνία


Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς το κόστος θα είναι υψηλότερο κατά περίπου 12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2021. Οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους, αλλά παράλληλα είναι αποφασισμένοι να μην λείψει τίποτα από το γιορτινό τραπέζι. 

Το βάρος της ακρίβειας θα κληθούν να σηκώσουν τα νοικοκυριά και κατά τις γιορτές, με το κόστος του τραπεζιού των Χριστουγέννων να ανεβαίνει αισθητά σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, για χριστουγεννιάτικο τραπέζι 6-8 ατόμων το κόστος ανέρχεται μεταξύ 92,55 ευρώ έως 127,07 ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ.-ΕΣΕΕ).

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 11,6% έως και 12,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2021, όπως προκύπτει από επιτόπια τιμοληψία και συνεντεύξεις με βασικούς παράγοντες της αγοράς από το ΙΝ.ΕΜ.Υ.-ΕΣΕΕ. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το εύρος των τιμών δικαιολογείται από την καταγραφή σειράς προϊόντων διαφορετικής ποιότητας, σε αρκετές τοπικές αγορές και διαφορετικούς τύπους καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages