ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ "ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ "ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ"

 


Βρέθηκε «η λύση» για το Κ.Υ Φιλιατρών η οποία «καλύπτει άμεσα τις ανάγκες των Φιλιατρών στο βαθμό του εφικτού» σύμφωνα με τις ανακοινώσεις υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων. Η «λύση» αυτή θα μπορούσε να φανεί και σαν πρωτοχρονιάτικος μποναμάς προς τους Φιλιατρινούς, αν δεν αναδείκνυε την τραγικότητα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και υγείας στα Φιλιατρά. Η απόσπαση γιατρού από τις γειτονικές δομές περίθαλψης για 3 πρωινά την εβδομάδα στο Κ.Υ Φιλιατρών, ούτε είναι λύση, ούτε καλύπτει τις ανάγκες των Φιλιατρών. Και οπωσδήποτε δεν είμαστε άτυχοι που δεν βρίσκεται γιατρός που να θέλει να αναλάβει υπηρεσία μόνιμα στο Κ.Υ. Το τονίζουμε για άλλη μια φορά. Το Κ.Υ Φιλιατρών είναι υποστελεχωμένο και υπολειτουργεί εξ αιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στο χώρο της υγείας.

Η απόφαση για την μερική απασχόληση ιατρού στο Κ.Υ Φιλιατρών εντάσσεται στους προεκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των πολιτευτών της και έχει σκοπό να ρίξει στάχτη στα μάτια του Φιλιατρινού λαού και να υφαρπάξει την ψήφο του στις επερχόμενες εκλογές. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση που έχει διαλύσει το σύστημα υγείας και το έχει παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το πρόβλημα της δημόσιας υγείας και σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα, πολύ δε περισσότερο όταν τα ημίμετρα αυτά τα εφαρμόζουν άνθρωποι που νοιώθουν αλλεργία σε κάθε τι δημόσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη ανακοινώσει και έχει δεσμευτεί για την πολιτική που θα ακολουθήσει στο χώρο της δημόσιας υγείας, τόσο άμεσα, όσο και σε βάθος χρόνου.

• Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

• Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

• Κατάργηση αναστολής εργασίας.

• Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.

• Αναμόρφωση μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό.

• Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση θεσμού οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή ολοκλήρωση του ΕΚΑΒ.

• Διεύρυνση υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ, πλήρης κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών σε υγειονομικό υλικό για χρόνιες ασθένειες.

Μόνο με ένα οργανωμένο σύστημα δημόσιας υγείας, με ευχαριστημένους γιατρούς και νοσηλευτές, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ουσιαστική πρωτοβάθμια περίθαλψη στα Φιλιατρά. Ας αντιληφθούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ας μην τις αφήσουμε να χαθούν.

Φιλιατρά 22-12-2022

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages