Καλάθι του νοικοκυριού: Σταθερές αυξομοιώσεις αλλά μόνο σε μη επώνυμα προιόντα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Καλάθι του νοικοκυριού: Σταθερές αυξομοιώσεις αλλά μόνο σε μη επώνυμα προιόντα

 


Σταθερότητα ή ελαφρά μείωση παρατηρείται στο ελάχιστο κόστος του καλαθιού του νοικοκυριού για την πλειονότητα των αλυσίδων, σύμφωνα με ανάλυση της Inesis. Η ένταση της προσπάθειας που καταβάλουν οι περισσότερες αλυσίδες φαίνεται να μην μπορεί να σπάσει το φράγμα των 170€ (χαμηλότερο κόστος καλαθιού/τιμή ανά μονάδα προϊόντος).  Τα περισσότερα προιόντα πάντως στο καλάθι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ Ή ΕΛΛΗΝΙΚΆ.

Όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες οι περισσότερες αλυσίδες εντείνουν τις προσπάθειες  να προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή ένα περιορισμένου κόστους καλάθι. Για 4η συνεχή βδομάδα το μέσο ελάχιστο κόστος του καλαθιού ανά μονάδα προϊόντος μειώνεται αν και με μικρότερο ρυθμό από τις προηγούμενες (-0.77%). Ειδικότερα, στο 57% των αλυσίδων(10/17 αλυσίδες) μεταξύ 8ης και 9ης εβδομάδας, το ελάχιστο κόστος του καλαθιού ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε. Παράλληλα,  για 2 αλυσίδες το ελάχιστο κόστος του καλαθιού ανά μονάδα προϊόντος παρέμεινε αμετάβλητο καθώς δεν υπήρξε καμία μεταβολή στη σύνθεση του καλαθιού και στις τιμές των προϊόντων των 51 κατηγοριών.

Καλάθι του νοικοκυριού: Δεν σπάει το «φράγμα» των 170 ευρώ – Οι συγκρίσεις-1

Μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων φαίνεται να προσφέρει για ακόμη μια εβδομάδα  το MarketIn (112), ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην κατάταξη των αλυσίδων σε σχέση με  το ελάχιστο κόστος καλαθιού (τιμή πώλησης) όπου και αυτή την βδομάδα ο Σκλαβενίτης εξακολουθεί να προσφέρει το φθηνότερο καλάθι με ελάχιστο κόστος 109.38 € (σχεδόν ίδιο με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας), ακολουθεί το καλάθι του ΑΒ Βασιλόπουλου  με ελάχιστο κόστος 110.89 € και του BAZAAR με 111.09 €.

Καλάθι του νοικοκυριού: Δεν σπάει το «φράγμα» των 170 ευρώ – Οι συγκρίσεις-2

Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή ανά μονάδα προϊόντος  τα αποτελέσματα διαφοροποιούνται ελαφρώς. Ο  Κρητικός με  175.64 € φαίνεται να προσφέρει το πιο «συμφέρον» καλάθι ενώ ακολουθεί ο Μασούτης με ελάχιστο κόστος 189.58,  το Lidl με 191.01 € και οι Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος με ελάχιστο κόστη καλαθιού ανά μονάδα τα 191.35 και 192.54 €, αντίστοιχα.  Παράλληλα ο Κρητικός φαίνεται να προσφέρει και το  «βαρύτερο», ενώ ακολουθούν το καλάθι του Μασούτη και του Lidl.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages