ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

 


Το οικόπεδο 10 σαρώνει τις τελευταίες μέρες το σεισμογραφικό πλοίο Ramform Hyperion της Νορβηγικής εταιριας Petroleum Geo-Services PGS, στο πλαίσιο των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Το σκάφος κινείται στην περιοχή ανάμεσα στην Ηλεία και Μεσσηνία και τα Στροφάδια, από τα ανοιχτά του Κατακόλου, έως τα ανοιχτά της Πύλου.

Το Ramform Hyperion φερει 14 σεισμικά καλώδια μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων που καλύπτουν μια περιοχή πλάτους 1.500 και συνοδεύεται από σκάφη υποστήριξης , είναι μια εξαιρετικά σταθερή πλατφόρμα με εξαιρετικά θαλάσσια χαρακτηριστικά που είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως την τεχνολογία GeoStreamer , και ειχε πραγματοποιήσει πρόσφατα τις σεισμικές έρευνες εντός της «χωρικής θάλασσας, της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου.

PGS

Η ισχύς, η πυκνότητα ρυμούλκησης και ο πλεονασμός είναι τα κλειδιά για τη μεγιστοποίηση της υψηλής ποιότητας παραγωγής σεισμικών δεδομένων. Το Ramform Hyperion τα προσφέρει όλα. Τα αμοιβαία πλεονάζοντα δίδυμα μηχανοστάσια παρέχουν συνολική ισχύ 26,4 Megawatts για να κινεί τρεις έλικες ελεγχόμενου βήματος ισχύος 6000 kW: μπορεί να ρυμουλκήσει μια πλήρη εξάπλωση εξοπλισμού εγγραφής πολλαπλών αισθητήρων χρησιμοποιώντας μόνο δύο από αυτούς.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο ερευνών στην περιοχή, όπου τον περασμένο Φεβρουάριο έρευνες έγιναν από το πλοίο “SW Cook”.

Φωτογραφίες: marinetraffic.com | PGS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages