ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΕΛΑΙΟΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- 20.000 ΤΟΝΟΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΕΛΑΙΟΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- 20.000 ΤΟΝΟΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ


Σε ιστορικά υψηλά η τιμή του ελαιολάδου με τις ανοδικές τάσεις λόγω των εξωτερικών συγκυριών να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο ικανό για να κάνει τους παραγωγούς να χαμογελούν. 
ΜΕΧΡΙ τον Ιανουάριο θα συνεχίζεται η συγκομιδή ελαιοκάρπου εκτιμά ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος με τα στοιχεία να μιλούν πλέον για ον Δεκέμβριο η παραγωγή να προσεγγίζει τους 20.000 τόνους συνολικά όπως δήλωσε στον Ιωάννη Μποζίκα και τον Παλμό 90,5 προσθέτοντας ότι οι οξύτητες φέτος είναι παραπάνω από άριστες. 
Αυτό από τη μια γιατί από την άλλη, τα οποία… χαμόγελα περιορίζονται καθώς το αυξημένο κόστος παραγωγής διαμορφώνει μια κατάσταση που συμπιέζει κατά πολύ την όποια διάσταση κέρδους. Εάν συνυπολογιστεί στην εξίσωση και η απουσία των  εργατικών χεριών, τα πράγματα μάλλον μοιάζουν ισορροπημένα σε σχέση τιμής-κόστους παραγωγής.
  • Μεγάλη χρονιά η φετινή για τους ελαιοπαραγωγούς της Τριφυλίας, που βλέπουν τις τιμές να συγκλίνουν με αυτές που διαμορφώνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • Κερδισμένοι όσοι έχουν κρατήσει και παρακαταθήκες περσινών λαδιών, τα οποία πληρώνονται πανάκριβα λόγω της αυξημένης ζήτησης και για τα βιομηχανικά....

Ιστορικό ρεκόρ καταγράφει για τα τοπικά δεδομένα η τιμή του ελαιολάδου στη Δυτική Μεσσηνία με το άνοιγμα να γίνεται από τα 4,55 ευρώ το κιλό για τα 3 δέκατα, ενώ ο άσος να διαμορφώνεται στην τιμή των 4,75 ευρώ τουλάχιστον το κιλό κατά μέσο όρο! Σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται και τα βιομηχανικά λάδια και πραγματικά αυτό που συμβαίνει φέτος με τις τιμές τους είναι απίστευτο! Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι για πρώτη χρονιά το ελαιόλαδο οξύτητας… 8 βαθμών διατηρεί τιμή άνω των 3 ευρώ το κιλό (3,20 ευρώ)!! ΙΩΑΝ. ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages