ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ την ανοδική της πορεία η τιμή του ελαιολάδου στην Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ την ανοδική της πορεία η τιμή του ελαιολάδου στην Μεσσηνία

 



Με σταθερούς, αν και σχετικά αργούς ρυθμούς, λόγω της έλλειψης αγρεργατών, συνεχίζεται η συγκομιδή του ελαιοκάρπου σε όλη τη χώρα, τη στιγμή που οι τιμές του ελαιολάδου εξακολουθούν να καταγράφουν αυξητικές τάσεις, βάζοντας πολλούς παραγωγούς στον πειρασμό να κρατήσουν αντί να πουλήσουν άμεσα το προϊόν τους.

Έπιασε τα 5,20 ευρώ η Μεσσηνία
Με τις ενδείξεις να τοποθετούν την παραγωγή στους 60.000 τόνους σε όλο τον νομό και πάνω από το 70% να έχει συλλεχθεί, ενώ οι τιμές αυξάνονται σταθερά, η Μεσσηνία βρίσκεται στην καρδιά της ελαιοσυγκομιδής. Σύμφωνα με τον Γιάννη Πάζιο, γενικό διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Μεσσηνίας», φέτος «η συλλογή ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ ενώ, ακριβώς λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών, έχουν επιστρατευτεί οικογένειες, μέλη και συνεργάζονται παραγωγοί».
Επίσης, ο κ. Πάζιος δηλώνει πως τώρα η τιμή παραγωγού για το ελαιόλαδο στην περιοχή κυμαίνεται στα 5,10-5,20 ευρώ/κιλό, από 4,90-5,10 ευρώ την περασμένη εβδομάδα. Αυτή η σταθερά αυξητική τάση, εξηγεί, έχει ωθήσει την πλειονότητα των παραγωγών να προχωρήσουν άμεσα σε πράξεις.
Σε όσους κρατούν αποθέματα, ελπίζοντας σε μεγαλύτερες τιμές, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης συστήνει προσοχή, καθώς μια ενδεχόμενη άνοδος των τιμών καταναλωτή σε δυσθεώρητα επίπεδα μπορεί να έχει το αντίστροφο αποτέλεσμα: «Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το πώς θα συμπεριφερθεί η αγορά. Είναι προσφορά και ζήτηση σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο και αυτό έχει τα δικά του όρια, δεν είναι κάτι ανεξέλεγκτο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

διαβάστε το ρεπορτάζ της Ελένης Ριζάκη στην “Ύπαιθρος Χώρα” πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages