ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΚΟΡΙΑΝ & ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ
ΕΝΑΡΞΗ
Live cooking SESSIONS
Καταξιωμένοι σεφ δημιουργούν εμπνευσμένα πιάτα με αγαπημένες πρώτες ύλες της Μεσσηνιακής γης και γεύση από τα παλιά, κάνοντας μας κοινωνούς της πιο αυθεντικής γαστρονομικής εμπειρίας μέσα από αρώματα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας.
CHEFS MENU
Ο chef Κωνσταντίνος Βασιλειάδης δημιουργεί:
συνταγές έκπληξη με βάση τη βασίλισσα του καλοκαιριού, την Ντομάτα.
Η chef Έλενα Μπαρμπέα δημιουργεί:
- Σπαστή τηγανισμένη πατάτα με κρέμα τοπικών τυριών
- Τηγανητή παναρισμένη σφέλα με συνοδευτικό καρπούζι και βασιλικό
- Μπουκιές χοιρινού σιγομαγειρεμένες με κόκκινο κρασί και ξερά σύκα
- Μπρουσκέτα από προζυμένιο ψωμί, φρέσκα σύκα και ψιλές φέτες από καπνιστό παστό με μπαχαρικά και βότανα Ταϋγέτου.
MENU ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι δίνουν δυναμικό παρόν και αφηγούνται τη νόστιμη ιστορία του τόπου τους ως γνήσιοι συλλέκτες των Μεσσηνιακών γαστρονομικών θησαυρών.
- Μορφωτικός εκπολιτιστικός σύλλογος Κυπαρισσίας
Παραδοσιακή ξινάδα Τριφυλίας
- Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Γαργαλιάνων
Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι και αρωματικά χόρτα
- Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών
Κόκορας με Χυλοπίτες
- Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου
Χειροποίητα μακαρόνια
TASTE TALKS
- O Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Strategy & Marketing Manager της OLIVE ERGO ANAGNOSTOPOULOS, με παράδοση 120 χρόνων και πλέον στην παραγωγή ελαιολάδου, μας μιλάει για το πολυβραβευμένο, premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο One & OLIVE.
- Ο Κανελλόπουλος Κωνσταντίνος, παραγωγός Χοντροκατσαρής ντομάτας Μεταμορφώσεως –Σκάρμιγγα, μας μιλάει για την παραδοσιακή ποικιλία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
- Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, της Τσίπουρο Νταραίος - Διονύσια Κελάρια, μας μιλάει για τους διαφορετικούς τρόπους απόσταξης που εφαρμόζουν στα πολυβραβευμένα προϊόντα της εταιρείας.
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ
Ο Νίκος Κουτσούκος και η ομάδα γευσιγνωσίας του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας πραγματοποιούν γευσιγνωστικές δοκιμές ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ και ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ.
LIVE COCKTAIL SESSION
Bartenders χρησιμοποιούν τσίπουρο της εταιρείας ΝΤΑΡΑΙΟΣ Διονύσια Κελλάρια και δημιουργούν signature cocktails με το αγαπημένο Ελληνικό απόσταγμα.
OPEN AIR WINE TASTING
Ο Πέρις Παναγιωτακόπουλος από την WineKiosk πραγματοποιεί γευσιγνωστικές δοκιμές ΟΙΝΟΥ και μας μυεί στις ποικιλίες του Πελοποννησιακού αμπελώνα.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΕΛΙΑΣ
Έμπειροι γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας βραβεύουν ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει γυναίκες από περιοχές της Μεσσηνίας.
KIDS ZONE
Οι μικροί επισκέπτες του Φεστιβάλ από τον Σύλλογο Φιλοπρόοδων Φιλιατρών παρασκευάζουν το δικό τους υγιεινό σνακ με δημητριακά, μέλι, σταφίδες και φρούτα εποχής.
LIVE MUSIC
Οι SOUTH VIBES, με νότες χαρούμενες και μελωδίες θα μας ξεσηκώσουν με ένα πρόγραμμα only good vibes που τα περιλαμβάνει όλα : rock n’ roll, disco, reggae, ελληνικές και ξένες επιτυχίες αλλά και greek traditional covers .
BUS TRANSPORT
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μεριμνήσει για την μεταφορά των επισκεπτών του Φεστιβάλ με λεωφορείο από και προς την άνω Πόλη της Κυπαρισσίας.
Δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 19:00 έως τις 00:00
Σημείο εκκίνησης: Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου