Αντιπαραθέσεις με φόντο τις εκλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Αντιπαραθέσεις με φόντο τις εκλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 


Αντιπαραθέσεις υπήρξαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι σε δέκα ημέρες.

Από τις δύο συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκε η μία, καθώς στη δεύτερη δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία.
«Μη ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα, ο λαός της Τριφυλίας δεν τρώει λωτούς» τόνισε από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσαφαράς απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή και μιλώντας για σειρά έργων για τα οποία καταλογίζουν ευθύνες στην αντιπολίτευση ότι δεν έχουν γίνει: «Εσείς φταίτε (η αντιπολίτευση)» απάντησε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος.
Χαρακτηριστικά ο κ. Τσαφαράς επισήμανε για το αθλητικό κέντρο Κυπαρισσίας πως δεν υπάρχει στη μελέτη και πως η Περιφέρεια είχε δώσει μόνο το ποσό των 300.000 από το 1,3 εκ. ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός. Για την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού επισήμανε πως η ενημέρωση στο Δ.Σ. έγινε αφού την προκάλεσε η αντιπολίτευση και αφού είχε περάσει από την Οικονομική Επιτροπή και πως πρότασή τους ήταν να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Για τη μεταφορά της ΔΕΥΑΤ στα Φιλιατρά τόνισε πως και ο ίδιος ψήφισε και πάρθηκε απόφαση να πάει, αλλά η δημοτική αρχή δεν την υλοποίησε. Για την κατάργηση του πεζόδρομου στα Φιλιατρά τόνισε ότι ψηφίστηκε αλλά δεν υλοποιήθηκε, ενώ για την πλατεία των Φιλιατρών ρώτησε αφού ήταν έτοιμη η μελέτη γιατί δεν πέρασε από τις υπηρεσίες και τώρα ανακοινώθηκε ότι την ενέκριναν. Επίσης αναρωτήθηκε αν η αντιπολίτευση φταίει που δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο στη Δεκατεσσάρων, το ταρτάν στο γήπεδο και που δεν λειτουργούν τα φίλτρα στην Πλάτη.
Απαντώντας ο κ. Βλάχος επισήμανε πως η αντιπολίτευση φταίει και το κυριότερο είναι που δεν ψήφιζε τον προϋπολογισμό και σκόπιμα δημιουργούσε εμπόδια.
Από την άλλη το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών έθιξε από την πλευρά της αντιπολίτευσης τόσο ο Σαράντος Κουκούμης όσο και Γιάννης Μερκούρης. Ο κ. Κουκούμης είπε πως κανείς δεν μιλάει για το κόστος της διαχείρισης από την ΤΕΡΝΑ -«υπάρχουν πολλοί τρόποι διαχείρισης αλλά δε λέτε κουβέντα, ούτε μειώνετε τον όγκο με διαλογή και ανακύκλωση» τόνισε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας ο κ. Μερκούρης τόνισε πως πρέπει να ενημερωθεί ο τριφυλιακός λαός για το τι θα κληθεί να πληρώσει, καθώς τους 3 τελευταίους μήνες έχουν πάει 3.500 τόνοι σκουπιδιών που αντιστοιχούν σε 350.000 ευρώ, και αναρωτήθηκε αν θα αυξηθούν τα τέλη.
Απαντώντας ο κ. Βλάχος σημείωσε πως τα σκουπίδια αναγκαστικά πήγαν στην ΤΕΡΝΑ αφού ήταν απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία δεν αξιοποίησε τα χρήματα για τη δημιουργία εργοστασίου στους Γαργαλιάνους. Παρεμβαίνοντας ο κ. Μερκούρης τόνισε πως άλλαξε ο εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση και δεν μπορούσε να γίνει και ρώτησε τι έχει κάνει η δημοτική αρχή για τον περιορισμό των απορριμμάτων. Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages