Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών: Εγκαταλείπουμε τα χωράφια – Όταν μας θυμηθούν οι πολιτικοί θα είναι αργά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών: Εγκαταλείπουμε τα χωράφια – Όταν μας θυμηθούν οι πολιτικοί θα είναι αργά

 


Ξεσπούν οι αγρότες σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αλλά και το μεγάλο κόστος που έχει η παραγωγή, χωρίς να αποφέρει το ανάλογο κέρδος. «Γι’ αυτό εγκαταλείπουμε και εμείς και τα παιδιά μας τα χωράφια. Μόλις υπάρχει έλλειψη σε όλα τα προϊόντα (φέτα, κρέας, λάδι, φρούτα) και δεν μπορεί κανένας να αγοράσει ούτε για να φάει, τότε θα μας θυμηθούν, αλλά θα είναι αργά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ομάδας Παραγωγών: “Μετά κάποια ανακριβή δημοσιεύματα, όσον αφορά στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, είναι καιρός, θεωρούμε, να τοποθετηθούμε για τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονται. Κατά πρώτον, τα κτήματα που έκοψαν, όπως τα πορτοκάλια τους τότε, παρόλο που διαφωνούμε, ας υποθέσουμε ότι αυτά που πληρώθηκαν, ήταν ας πούμε η αποζημίωσή τους.

Κατά δεύτερον, όμως, και αυτό είναι πολύ κρίσιμο και δείχνει το μέγεθος της κοροϊδίας, αυτά που έπαθαν τις μεγάλες ζημιές και είχαν ανά κτήμα αποφασιστεί να πάρουν άλλα με 200 και με 300 ευρώ, δηλαδή εξευτελιστικά ποσά, έκαναν ενστάσεις, ξαναπλήρωσαν γι’ αυτές και απ’ ό,τι δείχνει, με εκδικητικό και απαράδεκτο τρόπο οι αρμόδιοι του ΕΛΓΑ δεν τους δίνουν ούτε αυτά. Μόνο ντροπή έχουμε να πούμε, τίποτε άλλο.

Για τα υπόλοιπα μόνιμα προβλήματα, κουραστήκαμε και τα ξέρουν όλοι, απλά είναι ανίκανοι να τα λύσουν. Και τολμάει και ο πρωθυπουργός να λέει για διπλασιασμό των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ!

Γιατί, κύριοι, αφού ο ΕΛΓΑ ζημιώνεται, δε δίνει το δικαίωμα στον αγρότη να επιλέξει να είναι ανασφάλιστη η σοδειά του; Ξέρετε γιατί, γιατί εμείς έχουμε πληρώσει πανάκριβα για τη σοδειά μας εδώ και δεκάδες χρόνια και ενώ έχουμε πάθει σε τόσο μεγάλο διάστημα αρκετές πανωλεθρίες λόγω καιρικών συνθηκών, έχουμε εισπράξει ψίχουλα! Τώρα ο νοών νοείτω και ας μας πει κάποιος, πώς γίνεται να μας έχουν ξεχάσει, και ο ΕΛΓΑ να έχει μόνιμα πρόβλημα επιβίωσης από τα πολλά λεφτά που δίνει.

Γι’ αυτό εγκαταλείπουμε και εμείς και τα παιδιά μας τα χωράφια. Μόλις υπάρχει έλλειψη σε όλα τα προϊόντα (φέτα, κρέας, λάδι, φρούτα) και δεν μπορεί κανένας να αγοράσει ούτε για να φάει, τότε θα μας θυμηθούνε, αλλά θα είναι αργά.

Βρήκανε τώρα να πούνε για το λάδι που τρώγανε τόσα χρόνια κάτω του κόστους ότι είναι ακριβό, αλλά δεν ξέρουν ούτε τι αγώνα έχει για να μαζευτεί ούτε ότι οι πιο πολλοί έχουμε να… λιπάρουμε 20 χρόνια λόγω του ότι «μπαίναμε μέσα» και, φυσικά, είναι και ο βασικός λόγος έλλειψής του.

Ένα τέτοιο προϊόν και το άφησαν κι αυτό στο έλεος των εμπόρων, όμως τώρα που η τιμή του ανέβηκε λίγο, και το λίγο δεν το γράφουμε εκ παραδρομής, καθώς το ελαιόλαδό μας είναι πραγματικό χρυσάφι, διαμαρτύρονται, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνουμε άχρηστα τρόφιμα κατεργασμένα πολυεθνικών πανάκριβα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages