Ν.Κουτουμάνος στο Νοσοκομείο: Η κατάσταση στο κόκκινο με τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ν.Κουτουμάνος στο Νοσοκομείο: Η κατάσταση στο κόκκινο με τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια

 


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  

Από τη μια οι εργαζόμενοι βιώνουν μια τεράστια ταλαιπωρία προκειμένου να κλείσουν ένα ραντεβού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αν τα καταφέρουν, αλλά από την άλλη στην Πελοπόννησο ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Κουτουμάνος και καλεί τον κόσμο στις εκλογές του Οκτώβρη να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό του “ώστε την επόμενη μέρα να δυναμώσει η οργάνωση, η συλλογική διεκδίκηση και πάλη ενάντια στο κ άτος των επιχειρηματικών ομίλων”...

 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Κουτουμάνος, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας συνοδευόμενος από τους υποψήφιους του συνδυασμού του, Γιάννη Γαλανόπουλο, Σταύρο Κωνσταντόπουλο και Νίκο Διασάκο. 

Σε παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή την κατάσταση το Νοσοκομείο Καλαμάτας τονίζονται τα εξής: “Η κατάσταση στα Νοσοκομεία και γενικότερα στον τομέα υγείας χτυπάει κόκκινο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο λαός όταν ακούει νοσοκομείο και υγεία αναφέρει το επιφώνημα "ωχ!".

Εξουθενωμένο προσωπικό από την εντατικοποίηση λόγω τραγικών ελλείψεων και υποστελέχωσης, απλήρωτες υπερωρίες, ελαστικές σχέσεις εργασίας σε μεγάλο ποσοστό εργαζομένων, υποδομές (πχ τεχνολογικός - ιατρικός εξοπλισμός) που λειτουργούν στο κόκκινο, ταλαιπωρία ασθενών, πολύωρες αναμονές για εξυπηρέτηση και πολύμηνες για ραντεβού. Αυτά περιγράφουν την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Δεν είναι τυχαίο ότι προεκλογικά δεν κυριαρχούν τα παραπάνω ζητήματα στην δημόσια αντιπαράθεση. Η μόνη αντιπαράθεση τους είναι για το ποιος είναι πιο ικανός να διαχειριστεί τα εκατομμύρια των διαφόρων προγραμμάτων (ταμείο ανάκαμψης, ΕΣΠΑ κτλ) για να ενισχύσουν τους "ένθεν και ένθεν" επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τους διαφημίζουν ως "κορωνίδα" της ανάπτυξης τις μεγάλες επενδύσεις στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλη την Πελοπόννησο. Έχουν το θράσος να μιλάνε για ιατρικό τουρισμό, χυδαία έκφραση του τι σημαίνει υγεία - εμπόρευμα.  

Από την μία κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν πελατεία σε όλα αυτά τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, από την άλλη τους επιχορηγούν με ζεστό χρήμα για να κάνουν τις επενδύσεις τους.

Τα μεγάλα λόγια σταματάνε μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα που ζει η λαϊκή οικογένεια.

Η μεγάλη ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη θα στείλει μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής που οδηγεί τα δικαιώματα μας στα τάρταρα. Και ταυτόχρονα είναι όρος ώστε την επόμενη μέρα να δυναμώσει η οργάνωση, η συλλογική διεκδίκηση και πάλη ενάντια στο κράτος των επιχειρηματικών ομίλων (κυβερνήσεις, περιφέρεια, δήμοι) για σύγχρονη δωρεάν υγεία του λαού. Για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages