Τρικυμία στην Τριφυλία κίνδυνος για τον Πτωχό - Ναυάγιο εντυπώσεων μετά το… ρεσάλτο των 3 κορυφαίων της Ν.Δ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Τρικυμία στην Τριφυλία κίνδυνος για τον Πτωχό - Ναυάγιο εντυπώσεων μετά το… ρεσάλτο των 3 κορυφαίων της Ν.Δ.


 Το προεκλογικό κλίμα στην Τριφυλία σηματοδοτεί εκρήξεις μπροστά στις κάλπες τόσο στον τοπικό Δήμο όσο και στην Περιφέρεια.

Η πρόσφατη επίσκεψη Χαρδαλιά, Μπρατάκου και Σμυρλή στην Κυπαρισσία για στήριξη του ενός εκ των τριών συνδυασμών που κατά βάσει πρόσκεινται στη Ν.Δ. έχει φέρει στα όριά τους επικεφαλής και ψηφοφόρους των άλλων δύο. Αν αυτό εκφραστεί στις κάλπες, θα σημάνει ανατροπή σε αρκετά επίπεδα. Οπως για παράδειγμα την συσπείρωση Λεβεντάκη - Κατρίτση στον β’ γύρο αλλά και διαρροή προς Τατούλη νεοδημοκρατικών ψήφων από τον επίσημο υποψήφιο περιφερειάρχη της Ν.Δ. Δημ. Πτωχό.
Από την πλευρά τους οι κυβερνητικοί βουλευτές πασχίζουν να ανακόψουν την οργή των ψηφοφόρων, ενώ περίεργη είναι η σιωπή του Σαμαρά που ενώ… χώνεται σε όλα, δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τουλάχιστον τον Δημ. Πτωχό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Μπούρα που ακολουθεί από την εφημερίδα «Ελευθερία»:
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και στην Τριφυλία η διεκδίκηση του Δήμου είναι «γαλάζια» υπόθεση. Αφού και οι τρεις βασικοί διεκδικητές προέρχονται από το χώρο της γαλάζιας παράταξης της ΝΔ, η μοναδική υποψηφιότητα που διαφοροποιείται είναι αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Υποψήφιοι και διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου, είναι ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, η επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων Ακης Κατρίτσης και από τη Λαϊκή Συσπείρωση η Κατερίνα Τσιγκάνου.
Μπορεί το κόμμα της ΝΔ να μην έχει δώσει χρίσματα σε μικρούς δήμους, ωστόσο, δεν περνά απαρατήρητη η προσπάθεια στήριξης στην υποψηφιότητα της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, που εξέφρασαν με την παρουσία τους στα εγκαίνια του εκλογικού της γραφείου στην Κυπαρισσία κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της ΝΔ.
Εκεί το παρών έδωσαν ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, (που έχει και συγγενική σχέση με την κ. Παναγιωτοπούλου), αλλά πολύ περισσότερο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, όπως και ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, Γιάννης Σμυρλής.
Παρουσίες που μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν, απεναντίας πυροδότησαν έντονες συζητήσεις στο εκλογικό σώμα, αλλά και αναταράξεις στα τοπικά στελέχη της ΝΔ, που υποστηρίζουν άλλες υποψηφιότητες.
Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω συνδυασμοί έχουν αποκτήσει και μια πολυσυλλεκτικότητα καθώς δεν υπήρξε υποψηφιότητα από την κεντροαριστερά, έτσι αρκετά άτομα από αυτό το χώρο έχουν θέσει υποψηφιότητα στους παραπάνω συνδυασμούς.
Τέλος να σημειώσουμε ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την αύξηση του αριθμού των υποψηφίων (μέχρι 150% των εκλόγιμων θέσεων) αλλά και από το γεγονός ότι τα τοπικά συμβούλια και οι υποψήφιοι πρόεδροι πρέπει να βρίσκονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο του κάθε υποψηφίου δημάρχου, αύξησαν σημαντικά τον αριθμό των υποψηφίων. Έτσι στην εκλογική μάχη του Οκτωβρίου για το Δήμο Τριφυλίας ρίχνονται 636 υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι όπως και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, όπως προκύπτει μετά και την επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας. Από το σύνολο των υποψηφίων 202 είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, διεκδικώντας μια από τις 25 θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οι υπόλοιποι 434 είναι υποψήφιοι στις 52 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, όπου θα καταλάβουν θέσεις προέδρου ή τοπικού συμβούλου στις μεγαλύτερες από αυτές.
Με αυτά τα δεδομένα οδεύει η Τριφυλία προς τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και καθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης, οι παρατάξεις εντείνουν τον εκλογικό τους αγώνα.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages