ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΤΕ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΤΕ

 B1619F53-D7B8-413F-8904-91393B2905C4


 @Καλή προεκλογική εβδομάδα, καλή δύναμη, καλή Λευτεριά. Η καθιερωμένη στήλη της Δευτέρας ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ που φιλοξενήθηκε στην σελίδα μας, αλλά και από την εφημερίδα ΦΩΝΗ, επιστρέφει δριμύτερη, έξω από τα δόντια για να ακούγεται πάντα η φωνή του πολίτη και των αναγνωστών.

@ 200 χρόνια πέρσι από την ελληνική επανάσταση γιορτάζουμε αυτή την εβδομάδα. Καθοριστική Η συμβολή των ηρωικών Ντρέδων που απελευθέρωσαν την Κυπαρισσία, μετά την Καλαμάτα που ελευθερώθηκε από τους τοπικούς οπλαρχηγούς. Έτσι η « Αρκαδιάς» στο ζύγι του χρόνου ήταν η δεύτερη πόλη που απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό. Το διαχρονικό αυτό μήνυμα της επανάστασης παραμένει καθολικό, διαυγές, ξεκάθαρο. Όσο κι αν κάποιες φωνές επιμένουν ακόμα και σήμερα να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, αλλά κυρίως να ξεχνάμε την ιστορία μας και την καταγωγή μας.

@Τα πολιτικά λάθη μετά την πρώτη ίδρυση του ελληνικού κράτους είναι ήδη γνωστά. Ίδρυση ξένων κομμάτων με ηγεμόνες, τα σκληρά μνημόνια, η πρώτη κοινωνική επανάσταση που επίσης έγινε στην Κυπαρισσία λόγω των επαχθών μνημονίων τον Ιούλιο του 1834, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα μιας ιστορίας που παραμένει ξεχασμένη, αλλά να προσέξουμε ώστε να μην είμαστε καταδικασμένοι να την επαναλάβουμε.

@ Κυρίως όμως η παραδοχή των πολιτικών παθών πριν ακόμα ιδρυθεί το πρώτο Σύνταγμα της χώρας, όταν η κεντρική εξουσία φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη, άφησε στη μοίρα τους τους ήρωες του ‘21 αλλά κυρίως εδώ στην Τριφυλία να τουφεκίζεται άδικα ο Γιαννάκης Γκρίτζαλης. Ο οποίος μάλιστα τη στιγμή του εκτελεστικού αποσπάσματος - σκηνή που θυμίζει έλληνες να πυροβολάνε έλληνες- είπε το εξής ωραίο:  «άδικα με σκοτώνετε βρε αδέρφια».

@ Μέσα σε όλα τούτα έδεσε πέρσι η μεγάλη γιγαντοαφίσα του Δήμου Τριφυλίας για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης. Μια πολύ ωραία υπενθύμιση, όμως σε ένα κτίριο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική επανάσταση. Ιδιως μάλιστα όταν αυτό το κτίριο της εθνικής παλιάς εθνικής τράπεζας είναι ερειπωμένο και εγκαταλλελειμένο. Μετά αφαιρέθηκε και έδειξε την γύμνια του κτιρίου...

@Το μήνυμα της ασχήμιας που αποπνέεται μάλλον είναι άτοπο όταν συνάδει με αυτό το πνεύμα των ηρώων του 1821. Καλύτερα στο κάστρο παρά να κρύβει την μιζέρια...Σίγουρα η Κυπαρισσία με την ιστορία της από την εποχή του Ομήρου αξίζει κάτι καλύτερο από ένα μουσαμά και ένα ερειπωμένο κτίριο που είναι άγνωστο πόσα χρόνια θα περάσουν για να αποκατασταθεί...

@Προβλήματα με την αποκομιδή απορριμμάτων αντιμετώπισε πάντα ο Δήμος Τριφυλίας. Ο δανεισμός απορριμματοφόρου από το Δήμο Πύλου Νέστορος αλλά και ο μη εκσυγχρονισμός του Κανονισμού Καθαριότητας αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός πουθενά με μεγάλο μειονέκτημα φυσικά το ζήτημα της ανακύκλωσης το οποίο 4 χρόνια τώρα δεν προχώρησε όπως όφειλαν..

@Ολοκληρώνεται η εφαρμογή του σχεδίου για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου της Κυπαρισσίας. Παρά το γεγονός ότι συστάθηκε επιτροπή παρακολούθησης το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τώρα υπάρχει σαφές το χρονοδιάγραμμα του έργου για την τελική φάση. Να δούμε ποιος θα το εγκαινιάσει και πως το οικειοπούνται βεβαίως, βεβαίως....Προφανώς από την υλοποίηση του μέχρι την έναρξη των εργασιών έχει απαιτηθεί πολύ νερό στο αυλάκι  ακόμα ελπίζοντας ότι σύντομα θα το δούμε ολοκληρωμένο....
@Το θέμα της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου τέθηκε και πάλι επί τάπητος από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ρημαγμένος χορός του μετρικού δικτύου της Πελοποννήσου μαρτυράει ξεκάθαρα την εγκατάλειψη. 
@Ωστόσο η Τριφυλία θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι μαζικές διεκδικήσεις ώστε το τρένο να έρθει όχι μόνο στην Καλαμάτα που σημείωσε ο κ. Νίκας, αλλά μέχρι το καλό νερό και την Κυπαρισσία και κυρίως υπάρχει σύνδεση με τον Πύργο και την αρχαία Ολυμπία. Τα τρένα που φύγαν, μπορεί να ξανάρθουν αλλά ίσως να μην έρθουν ποτέ αν αδιαφορήσουμε τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages