Περονόσπορος και ξηρασία πλήττουν αμπέλια και ελαιόλαδο – Μετρούν πληγές οι αγρότες στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Περονόσπορος και ξηρασία πλήττουν αμπέλια και ελαιόλαδο – Μετρούν πληγές οι αγρότες στην Τριφυλία

 


Την εικόνα που καταγράφεται μέχρι στιγμής στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε ελαιόδεντρα και αμπέλια δίνουν στην «ΥΧ» οι υπεύθυνοι των ΔΑΟΚ σε Τριφυλία και Μεσσηνία.

Για την παραγωγή ελαιολάδου στην Τριφυλία, όπως εξηγεί ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «υπάρχει μειωμένη παραγωγή που οφείλεται στην ακαρπία και φθάνει στο 30%, όμως η ποιότητα του ελαιοκάρπου μετά τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου είναι σε καλή κατάσταση».  Και προσθέτει: «Πρέπει να επισημάνουμε ότι ελέγχεται ο δάκος και δεν υπάρχουν δακοπροσβολές. Όλα εξελίσσονται κανονικά και έχουμε καταλήξει στην εκτίμηση ότι θα έχουμε μία παραγωγή περίπου στους 22.000 τόνους ελαιόλαδο».

Αναφορικά με τις ζημιές που έχουν γίνει στα σταφύλια, ο κ. Παρασκευόπουλος σημειώνει ότι «έχει γίνει μεγάλη ζημιά και από τον περονόσπορο και από τον καύσωνα. Υπήρξαν όμως και παραγωγοί που δεν ζημιώθηκαν, γιατί έκαναν συστηματική και ολοκληρωμένη φυτοπροστασία. Υπάρχουν ζημιές και στα κρασοστάφυλα».

Διαβάστε περισσότερα  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages