ΓΙΟΡΤΗ γιορτή σταφυλιού και μούστου στο Μουζάκι Τριφυλίας με πολυκοσμία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΙΟΡΤΗ γιορτή σταφυλιού και μούστου στο Μουζάκι Τριφυλίας με πολυκοσμία


 Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά την γιορτή σταφυλιού και μούστου την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν τοπικά προϊόντα όπως είναι το αμπέλι και η σταφίδα.

Στην πλατεία του Μουζακίου αναβίωσε η διαδικασία με τον πατροπαράδοτο τρόπο πατήματος σταφυλιών και παραγωγής μούστου σε παραδοσιακό ξύλινο πατητήρι, από μικρά παιδιά, ενώ δίπλα ήταν ένα χειροκίνητο σταφυλοπιεστήριο με ξύλινο βαρέλι.

Οι δε γυναίκες του χωριού παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζονται το πετιμέζι και η μουσταλευριά. Παράλληλα, ένας μεγάλος μπουφές με καλούδια τοπικής γαστρονομίας τα οποία είχαν ως βάση τα σταφύλια και τη σταφίδα, όπως μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, σταφιδόψωμα, πίτες και φαγητά, είχε ετοιμαστεί από τις γυναίκες για κέρασμα φιλοξενίας σε όλους, ενώ άπαντες γεύτηκαν κρασιά των χορηγών.

Συμμετείχαν με τα εδέσματα τους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΆΣΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ο Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιατρών και ο Μ.Ε.Σ.Κ.

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages