ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ από κόσμο και τοπικές γεύσεις το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ από κόσμο και τοπικές γεύσεις το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας


ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ- 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 40 παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία και 11 Πολιτιστικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο Φεστιβάλ γεύσεων και χωμάτων γεμάτο από μουσική στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, ενώ δεν απουσίαζαν τα  παραδοσιακά κεράσματα από γαλόπιτες, τυρόπιτες, πίτες με χόρτα, κουλούρια, κεντητoί άρτοι κ.λπ από γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, περιλαμβάνοντας μάλιστα την “γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου”.

Η βραδιά περιλάμβανε μεταξύ άλλων και διαγωνισμό επιτραπέζιας ελιάς από γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου. Επίσης συμμετείχαν μεταποιητές τοπικών προϊόντων, παραγωγοί προϊόντων, σεφ, ενώ μουσική έπαιξαν οι εξαιρετικοί South Vibes.




Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι ο ήλιος και η θάλασσα δεν αρκούν για την τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής, ενώ υπογράμμισε ότι η τουριστική Ελλάδα δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, προπαγανδίζουν οι κυβερνήσεις. Τουριστική Ελλάδα, συνέχισε ο περιφερειάρχης,  είναι περιοχές όπως η Κυπαρισσία και είναι περιοχές που αναδεικνύουν και προστατεύουν τα αγροδιατροφικά τους προϊόντα και τη γαστρονομία τους, ζητώντας ότι αυτό πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί της Μεσσηνίας.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages