Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Δασαρχείο Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Δασαρχείο Κυπαρισσίας

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας με την υποψήφια Δήμαρχο Κατερίνα Τσιγκάνου και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Σαράντο Κουκούμη επισκεφθήκαμε (χθες 4-9-2023) την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Κυπαρισσίας .

Το κύριο ζήτημα που συζητήθηκε είναι η έλλειψη προσωπικού. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία οι υπάλληλοι εργάζονται εξουθενωτικά ωράρια για να καλύψουνε τις βάρδιες και με εθελοντική προσφορά μπόρεσαν, με συχνές περιπολίες, να διαφυλάξουν φέτος την περιοχή μας από πυρκαγιές, εντοπίζοντας και σβήνοντας έγκαιρα, τις όποιες εστίες δημιουργήθηκαν στον χώρο ευθύνης τους. Επισημαίνεται ότι η πυροσβεστική δεν έχει στην ευθύνη της μόνο τις δασικές πυρκαγιές αλλά έχει να αντιμετωπίσει και τροχαία ,αστικές πυρκαγιές ,απεγκλωβισμούς ,όπου ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή είναι πιο άμεσος. Γίνεται ακόμα πιο φανερό πόσο τραγική και κρίσιμη είναι η υποστελέχωση, που όπως φαίνεται και από επίσημα στοιχεία οι ελλείψεις είναι πανελλαδικά πάνω από 4000 άτομα.

Οι ευθύνες για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών ανήκουν διαχρονικά και στις προηγούμενες αλλά και στην σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ και την πολιτική της ΕΕ ,που δεν έχουν προτεραιότητα σε μέτρα της πρόληψης αλλά στην καταστολή των πυρκαγιών. Μεγάλο μέρος της ευθύνης όμως έχει και ο Δήμος, διότι ενώ είναι στην αρμοδιότητά του η συντήρηση και αντικατάσταση των πυροσβεστικών κρουνών ,οι υδατοδεξαμενές να είναι γεμάτες με νερό και οι δρόμοι οι αγροτικοί να είναι προσπελάσιμοι στα οχήματα της πυροσβεστικής κ δασικής υπηρεσίας , ελάχιστα έχει κάνει προς αυτή την κατεύθυνση .Οι περισσότεροι κρουνοί είναι ασυντήρητοι και χαλασμένοι ,οι δεξαμενές δεν είναι πάντα γεμάτες και οι δρόμοι είναι κακοσυντηρημένοι ,γι αυτό ,όλο το καλοκαίρι, ήταν έντονη η αγωνία και ανησυχία των κατοίκων πολλών χωριών ,που γειτονεύουν με δάση.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Δασική Υπηρεσία με ελλείψεις προσωπικού ,χρηματοδότησης και μέσων, ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς σε έργα δασοπροστασίας. Επιπρόσθετα το τελευταίο διάστημα έχουν μετατραπεί σε γραφειοκρατικό μηχανισμό διεκπεραίωσης ενστάσεων πάνω στους δασικούς χάρτες που και αυτό το έργο λόγω έλλειψης προσωπικού δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται στο εγγύς μέλλον. Η διέξοδος βρίσκεται στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με τα συμφέροντα που επιβάλουν αυτή την πολιτική που δεν έχει προτεραιότητες τα μέτρα προστασίας της περιουσίας και της ζωής του λαού.

Καλούμε στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το λαό της Τριφυλίας να καταδικάσει αυτή την καταστροφική πολιτική και να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια της Λ.Σ σε Δήμο και Περιφέρεια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages