Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ, ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ ΟΙ TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ, ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ ΟΙ TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ενίσχυση παρουσίασαν το φετινό καλοκαίρι οι προ-κρατήσεις για αυτοτελείς κατοικίες, εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σε οδικούς προορισμούς για διακοπές, με κόστος διανυκτέρευσης έως 100 ευρώ.

Τα περίφημα «road trips» στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας παρουσιάζουν άνθηση λόγω του κόστους μετακίνησης και ιδιαίτερα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που πλέον δεν είναι αμελητέο. Τα πρώτα αισιόδοξα δείγματα καταγράφηκαν τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς σε δημοφιλείς και μη προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα που κατέγραψαν υψηλή κινητικότητα.

Ανοδική ωστόσο τάση παρατηρείται για την Μεσσηνία και ιδίως για την Τριφυλία ως φιλικό, οικονομικό και πολύχρωμο τουρισμό λόγω των παραλιών, των τοποθεσιών αλλά κυρίως λόγω της σχετικά εύκολης πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Καλαμάτα, Ναύπλιο και Μάνη (Λακωνική & Μεσσηνιακή) αποτελούν τους «top» καλοκαιρινούς οδικούς προορισμούς
Η «άγρια» φύση στη Μάνη τόσο στη Λακωνική όσο και τη Μεσσηνιακή αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό τόσο για εγχώριους όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες. Το Ναύπλιο αποτελεί προορισμό για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου που επιλέγουν τόσο οι Αθηναίοι λόγω της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης όσο και πολλοί αλλοδαποί ταξιδιώτες που επισκέπτονται τόσο το θέατρο της Επιδαύρου και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας.
Το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο τριημέρων όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής την Καλαμάτα είναι πολλές τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών. Η Καλαμάτα, διαθέτει 786 698 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης από 698 τον Μάιο.

Οι αναδυόμενοι και «must» ηπειρωτικοί προορισμοί
Ο νομός Ηλείας με τις χρυσαφένιες παραλίες, όπως την Κυλλήνη, την Κουρούτα και τη Ζαχάρω, καταγράφει αύξηση στην εγγραφή νέων ακινήτων κατά 43,61% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022.

Η Τριφυλία σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών φαίνεται να προσελκύει το ενδιαφέρον Ευρωπαίων και Ελλήνων τουριστών με κύριους προορισμούς την περιοχή της Κυπαρισσίας ως την Ελαία, ως δεύτερο προορισμό το Καλονερό με την ξεχωριστή παραλία και ακτογραμμή ενώ ακολουθεί η Μαραθούπολη ως παραδοσιακό ψαροχώρι με ξεχωριστή ζωή για παραθεριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages