Νοτιάδες, σκόνη και 30άρια θερμοκρασίας μέχρι και το τέλος της εβδομάδας στην Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Νοτιάδες, σκόνη και 30άρια θερμοκρασίας μέχρι και το τέλος της εβδομάδας στην Μεσσηνία

Την Τετάρτη περιμένουμε περισσότερη ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες μόνο βροχές στα βόρεια, ενώ και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από τα δυτικά και νότια. Την Πέμπτη προβλέπονται θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο, μεταφορά σκόνης από την Αφρική και τοπικές λασποβροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Η θερμοκρασία στα βορειοανατολικά δεν θα ξεπερνά τους 20 με 22 βαθμούς, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη θα πλησιάσει τους 30. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία προβλέπεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια, ενώ και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Ανεβαίνει ο υδράργυρος από το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Από Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο αναμένουμε έντονη άνοδο του υδραργύρου, όπως υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη η εβδομάδα θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο τμήματα. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε άστατες καιρικές συνθήκες, ενώ από την Πέμπτη η αστάθεια θα περιοριστεί και ο υδράργυρος θα προσεγγίσει θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το Σαββατοκύριακο θα ανέβει η θερμοκρασία, αγγίζοντας τους 33-35 βαθμών Κέλσιου.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

kairos-vroxestriti-maios
zesti-kairos-thermokrasies-maios


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2024
Στη Θράκη, τη Μακεδονία και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, κεντρικά και νότια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-05-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και τα κεντρικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages